BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 20 juni 2017

DE MACHT VAN GOD IN ZWAKHEID




Johannes 19:38-42: “En daarna vroeg Jozef van Arimathea, een discipel van Jezus, maar in het verborgene uit vrees voor de Joden… Zie dat Jozef van Arimathea een discipel van Jezus was, maar verborgen. De angst stond boven Jezus. Hij hield van Jezus, maar kwam niet op voor wat hij geloofde. En waarom? Hij wilde de joden die een positie hadden, meer behagen dan wat hij eigenlijk geloofde.
…vroeg aan Pilatus het lichaam van Jezus te mogen wegnemen…
Die discipel die heel erg bang voor de joden was, was nu degene die zijn gezicht aan Pilatus liet zien en hem om toestemming vroeg om het lichaam van Jezus weg te halen. Zeker was alles wat Jezus uit liefde voor hem had gedaan, in zijn binnenste aan het branden.
…En ook kwam Nikodemus, die de eerste maal des nachts tot Hem gekomen was, en hij bracht een mengsel mede van mirre en aloë…
Degenen die stiekem discipelen waren, omdat ze de angst voorop hadden gezet, waren nu degenen die zichzelf lieten zien om iets te doen.
Zij namen dan het lichaam van Jezus en wikkelden het in linnen windsels met de specerijen, zoals het bij de Joden gebruikelijk is te begraven…
Wie dacht aan het lichaam van Jezus? Voor wie was het belangrijk om met zorg het beste te geven na Zijn dood? Voor degenen die het niet waardeerden, die bang waren om het geloof aan te nemen. U ziet hier dat zelfs met onze zwakheden, God aanwezig is in ons leven. Ik zie hier de macht van God die hun overtuigde van hun lafhartigheid.
“En Hij heeft tot mij gezegd: Mijn genade is u genoeg; want Mijn kracht wordt in zwakheid volbracht. Zo zal ik dan veel liever roemen in mijn zwakheden, opdat de kracht van Christus in mij wone” (2 Korinthiërs 12:9).
…En er was ter plaatse, waar Hij gekruisigd was, een hof en in die hof een nieuw graf, waarin nog nooit iemand was bijgezet.
God de Vader, noch God de Zoon, die de Here Jezus is, maakte Zich zorgen om de plek waar ze het lichaam van Jezus zouden leggen. Vandaag de dag proberen de mensen alles klaar te hebben voor hun eigen leven. Ze controleren alles, zodat op de dag van hun dood alles is voorbereid. Echter, dit was niet wat Jezus en de Vader deden. Hij leefde van dag tot dag, zonder zich zorgen te maken over de dag van morgen. En in de zwakheid van diegenen die Jezus volgden, was waar de Macht van God woonde en het Werk in hun deed.
Uw zwakheid werd zeker blootgesteld aan het offer dat Jezus deed, en zo werden zij gebruikt op het moment dat Jezus daar ogenschijnlijk niet was en zij er niets mee zouden winnen.
Met dank aan: Viviane Freitas

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten