BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 22 juni 2017

HET GELOOF EN HET VERTROUWEN




Twee woorden met vergelijkbare betekenissen, maar met een groot verschil. Bijvoorbeeld, het is een ding om geloof te hebben om te trouwen. Moeilijk is verder gaan met haar om het huwelijk behouden. Dit is waar het vertrouwen komt. Het vertrouwen is de continuïteit van het geloof. Hoe meer het geloof wordt uitgeoefend, hoe groter het vertrouwen zal zijn.
“Jong ben ik geweest, ook ben ik oud geworden, maar – een rechtvaardige heb ik niet verlaten gezien, noch zijn nageslacht zoekende brood“ (Psalmen 37:25).
Koning David had veel ervaring, zowel in het geloof als met het vertrouwen in God. Terwijl hij nog jong was, had hij een verzameling van wonderbaarlijke ervaringen met de werking van het geloof. Hierdoor leerde hij vertrouwen op de Auteur van zijn geloof. Ondanks de ernst van zijn fouten, bleef zijn vertrouwen intact. De zorg voor zijn geloof hield hem nederig om zijn zonde te erkennen en vergeven te worden. Het was genoeg om zijn naam geschreven te behouden in het Boek des Levens.
Het geloof hangt van het vertrouwen af om de veroveringen te behouden die het heeft behaald. Vele veroveringen van het geloof zijn verloren gegaan, juist vanwege het verliezen van het geloof. Natuurlijk! Wie succes heeft door het geloof, verliest het succes ook, wanneer de persoon het geloof verliest.
Vele ziektes die door het gebruiken van het geloof werden genezen, kwamen terug vanwege de afwezigheid van het geloof of vanwege de ziekte van het geloof. Dit gebeurt omdat de mensen onbewust zijn van het feit dat, als door het geloof wordt veroverd, de persoon de verovering verliest door de twijfel. De dwaas werd nalatig in het geloof dat hem bracht naar de verovering. Derhalve komt de twijfel dichterbij en neutraliseert het meteen de macht van het geloof, die leidt naar de mislukking.
Zoals het geloof macht is, is de twijfel ook macht. Terwijl de macht van het geloof actief is, verliest de macht van de twijfel zijn kracht. Maar als de macht van het geloof ontspant, is het duidelijk dat de macht van de twijfel zal heersen.
Het geloof verhoogt de geestelijke immuniteit. Echter, als deze immuniteit wegvalt met de afwezigheid van het geloof, zal de macht van twijfel heersen en zal de geestelijke immuniteit, die weggevallen is, de veroveringen van het geloof doen zinken.
“Want ik schaam mij het evangelie niet; want het is een kracht Gods tot behoud voor een ieder die gelooft, eerst voor de Jood, maar ook voor de Griek. Want gerechtigheid Gods wordt daarin geopenbaard uit geloof tot geloof, gelijk geschreven staat: De rechtvaardige zal uit geloof leven”(Romeinen 1:16-17).
Daarom is de zorg en onderhoud van het geloof, waardoor de persoon waardig (rechtvaardig) wordt voor God, verplicht. Dit is een belangrijk feit dat niet veracht mag worden. Het geloof dient verzorgd en onderhouden te worden, zodat uw veroveringen standhouden.
Veroveren is niet moeilijk. Moeilijk is de veroveringen behouden. Dit is alleen mogelijk door de macht van het vertrouwen.
Bisschop Edir Macedo

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten