BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 19 juni 2017

HET IS NIET GOED DAT DE MENS ALLEEN IS...




Ik geloof dat toen de Here dit zei, Hij aan het denken was aan wat het zou betekenen om een ander schepsel te maken dat de eerste zal completeren. Ondanks het feit dat beiden geschapen werden met perfectie, waren ze zonder een partner niet compleet.
Het huwelijk kenmerkt het verbond van de Schepper met het schepsel. De man vertegenwoordigt de HEER en de vrouw Zijn Kerk.
“Daarom zal een mens zijn vader en zijn moeder verlaten, en zal zijn vrouw aanhangen; 8En die twee zullen tot een vlees zijn, alzo dat zij niet meer twee zijn, maar EEN vlees” (Marcus 10:7-8).
Bij het aannemen van een verbond met God, worden de mens en God één van Geest. Op dezelfde manier worden de man en vrouw één vlees, wanneer er een verbond tussen hun is.
Echter, de mens werd gemaakt om twee huwelijken aan te nemen: de eerste is de menselijke geest met de Geest van God, wat resulteert in EEN Geest met Hem.
De tweede tussen de ziel van de man en de ziel van de vrouw, wat resulteert in één vlees.
“Maar die den Heere aanhangt, is EEN geest met Hem” (1 Korinthiërs 6:17).
Volgens de Eeuwige is het huwelijk het meest heilige verbond op Aarde, omdat het een begin maakt aan de Familie, die op zijn beurt het Huwelijk met God vertegenwoordigt, wat een begin maakt aan de Heilige Familie van God.
Dit wil zeggen: het huwelijk van de mens moet een spiegel zijn van het huwelijk met de Allerhoogste God.
DE HEER wordt door de Zijnen beschouwd als Echtgenoot. Oftewel Verlosser, Degene die voorziet en Beschermer.
“Want uw Maker is uw Man, HEERE der heirscharen is Zijn Naam; en de Heilige Israels is uw Verlosser; Hij zal de God des gansen aardbodems genaamd worden” (Jesaja 54:5).
Het ontvangen van de Heilige Geest betekent de Zegel van het Huwelijk met God.
Maar dit huwelijk hangt af van de totale overgave van de mens. De Zegel van God is alleen mogelijk na de overgave van de andere kant met alle kracht, verstand en ziel. Er is geen andere manier: Wie met de Almachtige wil trouwen, moet zich scheiden van de wereld. Als het tegenovergestelde wordt gedaan, zal er niks gebeuren.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten