BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 29 juni 2017

GELOOF, GEDULD EN TIJD

                        

Iedereen heeft geduld om te zaaien en wachten op de tijd van oogst; geduld om tot het einde van de maand te wachten op het salaris; geduld om te wachten totdat het kind geboren wordt; geduld om de studie af te maken; kortom, geduld voor alles wat geduld vereist. Maar wanneer het gaat om de Beloftes van God, zijn er mensen die bezorgd leven.

De mensen die te maken hebben met het emotionele geloof kunnen tegenover de uitdagingen niet geduldig zijn om op het juiste moment te wachten.
Het emotionele geloof is blind. Het haalt de persoon uit de realiteit en duwt de persoon om naar de stem van het hart te luisteren. Wie het emotionele geloof leeft, geeft aandacht aan de dingen die hij ziet. Zijn beslissingen worden met het hart genomen. Zijn keuzes zijn gebaseerd op emoties, volgens de gevoelens. Zulke mensen zijn als onschuldige kinderen, onnozel, makkelijk en makkelijk om te bedriegen. De persoon is een “meeloper”… Een kogeltje, snoep, chocolade, rammelaar, wat dan ook, is in staat om zijn aandacht te trekken en hem het in het hart te doen accepteren.
Dit soort gedrag met het geloof heeft zijn slachtoffers in de leeuwenkuil van handel, verslavingen en al het andere van deze verachtelijke wereld gegooid. Het heeft ze getransformeerd in dwangmatige consumenten die in staat zijn om zelfs te kopen wat onnodig is en zichzelf voor niets in de schulden te werken. Het emotionele geloof is dodelijker dan mierengif.
Vanwege dit heeft de Heilige Geest gewaarschuwd:
“… daar wij niet zien op het zichtbare, maar op het onzichtbare; want het zichtbare is tijdelijk, maar het onzichtbare is eeuwig” (2 Korinthiërs 4:18).
Wie wandelt op de basis van wat hij ziet, maakt keuzes met het hart en niet met het verstand. De persoon behaagt God niet en het ergste is dat de persoon niet vrij wordt.
Wie door het geloof in Zijn Woord leeft, behaagt God. Het heeft niets te maken met een religieus leven. Wandelen in het geloof, is wandelen volgens de Woorden die door de mond van God zijn uitgesproken en geschreven staan in de Heilige Bijbel. Deze woorden zijn waar en eeuwig. Hoe kan iemand die gebaseerd op de emoties leeft, letten op de onzichtbare dingen. Dit is onmogelijk! Om te letten op de onzichtbare dingen, is het noodzakelijk om geestelijk te zijn. U dient in geest te wandelen. Dit is wandelen door het rationele geloof.
“Geeft dan uw vrijmoedigheid niet prijs, die een ruime vergelding heeft te wachten. Want gij hebt volharding nodig, om, de wil van God doende, te verkrijgen hetgeen beloofd is” (Hebreeën 10:35-36).
Het heeft geen nut om te proberen geduld te hebben als u nog niet de wil van God hebt gedaan. Het heeft geen nut om te wachten op de belofte en het hart vol van wrok tegen de echtgenoot te behouden. Of wachten op de belofte en naar iedereen te kijken met slechte ogen. U bereikt de belofte alleen nadat u de wil van God hebt gedaan.
Dus, gebruik uw intelligente geloof om te weten wat de volgende stap is die u dient te nemen en beantwoord uzelf: heeft u, met betrekking tot hetgeen u wilt, al de wil van God gedaan? Als u niet weet wat de wil van God is, dient u hiermee te beginnen. Vraag aan Hem en analyseer de bijbelse teksten om te weten wat u dient te gehoorzamen. Als u het al weet, maar het nog niet hebt gedaan, doe het. Als u het al weet en al de wil van God hebt gedaan is uw noodzaak nu geduld hebben om de belofte te bereiken.
Bisschop Edir Macedo
Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad #26
Paramaribo - Centrum
Tel. :+ 597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten