BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 7 juni 2016

WIE WAS DANIËL?




Wie was Daniël en waarom noemen wij dit voorstel de Vasten van Daniël?
Daniël is een persoon in de Bijbel. Zijn verhaal vertelt ons dat hij in een land woonde dat niet het zijne was, namelijk: Babylonië. Hij was een man van geloof, een man die in God geloofde, maar die omgeven was door mensen die niet in God geloofden. Zij waren heidense mensen.
Omdat hij zich in een wereld bevond die totaal tegengesteld was aan zijn geloof, wat deed hij dan? Hij onthield zich van alle praktijken en gewoonten van de cultuur van die wereld. Hij lette op het voedsel dat hij at, zijn gezondheid, hij bad drie keer per dag (in de ochtend, de middag en de avond), zelfs toen er een wet werd doorgevoerd waarbij niemand mocht bidden behalve tot de god van die natie. Maar Daniël negeerde die wet en bleef doorgaan met bidden en God in de ochtend, middag en avond te zoeken. Hij isoleerde zich, sloot zichzelf buiten en concentreerde zich op God.
Hij had zijn baan, hij werkte zelfs voor de regering. Hij was iemand die heel integer was en beschikte over een uitmuntende geest. Zodoende was hij zeer goed in zijn werk, een ware professional, maar geestelijk gesproken hield hij zich op afstand van de afleiding van de wereld om hem heen, zodat hij zich kon focussen op zijn geloof.
Vanzelfsprekend had Daniël een sterke band met God, wat hem veel zegens en gunsten voortbracht. Hij kwam niet alleen ongeschonden uit de leeuwenkuil, maar hij was ook in staat om zijn God te kunnen vertegenwoordigen in die natie. Er was een moment waarbij er een wet, in geheel Babylonië, werd doorgevoerd dat niemand een andere god mocht aanbidden dan de God van Daniël, vanwege de getuigenis die hij toonde. Hij had de eer dat God zich als de Levende God toonde door middel van zijn leven.
Dus volgens het voorbeeld van Daniël (op een dag vastte hij éénentwintig dagen, vandaar dat de Vasten éénentwintig dagen duurt) nemen wij éénentwintig achtereenvolgende dagen om afleidingen te vermijden die ons kunnen tegenhouden om geestelijk te groeien. Wij zullen alle audiovisuele vervuiling van deze wereld verwijderen, zodat wij de stem van God beter kunnen horen en ons beter op Hem kunnen concentreren.
Vergeet niet dat de vasten erop gericht is om alle vervuilingen te verwijderen, de audiovisuele vervuiling die ons weerhoudt om de stem van God te horen en doen begrijpen wat God tegen ons wilt zeggen. Zet dus alle onnodige en nutteloze activiteiten, die uw aandacht van God willen weghalen, opzij. Dat is wat u dient te doen.

Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten