BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 15 juni 2016

DWAZEN!





Terwijl de bruidegom uitbleef, werden zij allen slaperig en sliepen in. En midden in de nacht klonk een geroep: De bruidegom, zie, gaat uit hem tegemoet! (Matteüs 25:5-6)

Is dit geroep niet het geroep van degenen die, wanneer Jezus terugkomt, achterblijven en de pijn voelen vanwege het afwijzen van het geloof in Hem? U kunt zich de vliegtuigen zonder piloten, de treinen zonder machinisten, auto’s zonder bestuurders enz. voorstellen, een ware chaos. Daarbij de moeders zonder hun kinderen, vrouwen zonder hun echtgenoot en andersom, en families die ontdekken dat een deel van hun familie is verdwenen. Dit alles veroorzaakt vast en zeker een geroep.
We kunnen geloven dat de dwaze maagden van God waren omdat zij de gelegenheid hadden om de olie te hebben, maar de bron droogde op en zij zorgden er niet voor dat de bron bleef stromen. Na verloop van tijd ontspanden zij in het geloof en de bron droogde uit. En zij riepen, hun geroep hing samen met degenen die Jezus hebben afgewezen.
Bijvoorbeeld, een dame, een lid van de kerk, ging een familielid bezoeken die in terminale staat in het ziekenhuis lag. Toen zij met dit familielid over Jezus sprak, zei zij tegen haar, dat zij bij haar dood Jezus niet nodig had. Ze zei dit in de ochtend en overleed in de middag. Zij wees Jezus af. Dit is triest, maar, het meeste trieste is dat deze persoon ooit met Jezus was, maar Hem afwees, ze keerde Hem de rug toe om Hem niet meer te volgen.
Jezus noemt de ongelovigen die Hem afwezen nooit dwaas. Maar, de vijf maagden die op een dag de olie hadden en zich er niet bezorgd om maakten om dit altijd te hebben, noemde Jezus dwaas.
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten