BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 6 juni 2016

VASTEN VAN DANIEL




Op 5 juni is de Vasten van Daniël begonnen. Het zullen 3 opeenvolgende weken zijn waarin wij ons zullen richten op hetgeen God ons te bieden heeft. Onze gedachten zullen gericht zijn op het doen van Gods wil. Dit zal alleen maar mogelijk zijn als wij de wil van God kennen en ernaar zoeken.
Jezus leerde ons in Zijn gebed: “…Uw wil geschiede (Matteüs 6:9). Deze wil kan alleen geschieden wanneer men het kent en alleen de Geest van God kan dat aan ons openbaren.
Daarom zullen wij onze gedachten, verlangens, vermaak, nieuwsberichten, kortom, alles dat seculier is, opofferen. Het is niet een vasten van voeding en drinken, maar een vasten die volstrekt geestelijk is. Ons verstand zal zich richten op het Woord van God. Wanneer wij dit doen, dan reinigen wij onze gedachten van de zaken van deze wereld, ons verstand zal dan beter in staat zijn om de stem van God te horen.
De Vasten van Daniël is voor allen die een zuivering willen ondergaan, een intiemere gemeenschap met God. Wanneer wij aan Hem denken, dan benaderen wij Hem. Als wij niet aan Hem denken, dan nemen wij afstand van Hem. Tijdens deze 21 dagen ben jij uitgenodigd om deel te nemen aan deze Vasten en je te ontkoppelen van de zaken van deze wereld, zodat je jouw leven en gedachten op de zaken van God kan richten.
Het spreekt voor zich dat als jouw werk of studie te maken heeft met nieuws en media, jij gedurende jouw werk of studietijd vrijgesteld bent van dit voorstel, omdat je jouw verplichtingen dient na te komen. Jezus leert ons om aan Cesar te geven wat van Cesar is en aan God te geven wat van God is. Onze tienden, offerandes en gehele leven geven wij aan God, maar er zijn ook verplichtingen die te maken hebben met onze werkgever en studie die wij dienen na te komen.
Dus als jij, vanwege jouw werk of studie, verbonden dient te zijn met nieuws en media en daarvan op de hoogte dient te zijn, dan zul je deze vasten natuurlijk niet 100% kunnen doen, tijdens jouw werk of studie, maar dit weerhoudt jou er niet van om in Geest met ons te zijn. Tijdens de dagen en uren waarop je niet werkt, kun je deze Vasten doen.
Op deze wijze zullen wij in één Geest, geloof en hart zijn. Wij zullen allemaal geconcentreerd zijn op de Geest van God, want de Geest van God is de Geest van geloof en zonder geloof is het onmogelijk om God te behagen.
Alle mannen en vrouwen die vervuld werden met de Geest van God hebben actie ondernomen, acties van geloof. Wanneer een persoon dus lafhartig en bang wordt, ook al heeft hij geloof, dan komt dat omdat hij wel over geloof beschikt, maar niet over de Geest van het Geloof.
Apostel Paulus zei: “…want de letter doodt, maar de Geest maakt levend” (2 Korintiërs 3:6). Veel mensen kennen de letter van het Woord van God, maar ze beschikken niet over de Geest van het Woord en dat is de reden waarom zoveel gelovigen zwak zijn.
Allen zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze Vasten. Hij is niet alleen maar voor leden van het UKGR Centrum, maar is open voor een ieder die geïnteresseerd is, of jij nu katholiek, spiritist of evangelist bent. Jezus zei: Zo iemand dorst, die kome tot Mij en drinke (Johannes 7:37).
Als jij dorst hebt naar de Geest van God, laten wij dan met zijn allen ons geloof verenigen.


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten