BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 13 juni 2016

DE 4 JONGENS




En aan deze vier knapen (jongens) gaf God kennis en verstand van allerlei geschriften en wijsheid… (Daniel 1:17)
Gods kennis en verstand hebben is meer dan een goede student of een goede werknemer zijn. Gods kennis en verstand is een geestelijke kracht (De heilige Geest).
Wie waren deze vier jongens die werden genoemd?
Sadrak, Mesak, Abednego en Daniël.
Deze vier jongens hebben problemen meegemaakt waarbij zij eigenlijk, vanuit een menselijk oogpunt, geen schijn van kans maakten om deze te overleven. Het waren namelijk levensbedreigende situaties, situaties die geen mens zou kunnen hebben overleefd.
Vandaag de dag is er niet zo veel veranderd. Alle jongeren gaan door moeilijke problemen, problemen die vaak onmogelijk lijken om op te lossen, of zij nou in God geloven, of niet. We leven allemaal in een wereld vol problemen en ongerechtigheid.
Het geheim om in deze wereld sterk te zijn en te blijven zit ‘m in het geestelijk leven (De heilige Geest).
Jongeren van tegenwoordig maken zich meer zorgen om geld, studies en een carrière. Ik zeg niet dat het verkeerd is, het is juist heel goed, maar er ontbreekt vaak het belangrijkste, DE GEESTELIJKE KRACHT.
Door het gebrek aan de geestelijke kracht zien we zoveel problemen en ongerechtigheid, waar mensen werkelijk radeloos van worden.
Om dezelfde resultaten te bereiken als de vier jongens moeten wij doen wat zij deden. Ze hadden God op de eerste plaats gezet en God gaf hun Zijn Geest.
Omdat ze van God waren, konden zelfs de problemen die ze hadden, hun niet doen opgeven, in tegendeel, ze hadden grotere overwinningen. Zij hadden de kracht om het onmogelijke mogelijk te maken en dodelijke situaties te overleven.
Er is geen betere gelegenheid om dit te bereiken dan tijdens de 21 dagen Vasten van Daniël.
Schrijf geschiedenis, zoals Sadrak, Mesak, Abednego en Daniël. Als zij het konden, kan jij het ook!
God is met jullie en ik ook.
Wil je hun verhaal zelf lezen?
Je leest over Sadrak, Mesak, Abednego in het boek van Daniël, hoofdstuk 3 en je leest over Daniël in het boek van Daniel, hoofdstuk 6.


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten