BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 6 juni 2016

WAT TE WETEN OVER DE 21 DAGEN




Als je meer wilt weten over de Vasten van Daniël, dan ben je bij de juiste plaats aangekomen. We zullen jou uitleggen:
• Wat de Vasten van Daniël is,
• Hoe het werkt,
• Waarom het belangrijk is,
• Wat voor goeds het je zal brengen,
• Wie Daniël was,
• Waarom wij deze vasten de “Vasten van Daniël” noemen
• En wat je dient te doen gedurende deze 21 dagen vasten.
Goed, laten wij dan beginnen.
Als je de eerste twee delen van dit artikel nog niet hebt gelezen, klik dan hier:
Hoe kun je in de praktijk deelnemen aan de Vasten van Daniël?
Begrijp goed, als je dit voorstel begrijpt, dan zul je heel goed weten wat je wel en niet kan doen en wat je wel en niet dient te doen tijdens de vasten.
Kijk, als de vasten dient om alle afleidingen te verwijderen, alle audiovisuele vervuiling die ons weerhoudt om de stem van God te horen en beter te begrijpen wat God tegen ons wilt zeggen, dan zul je alle onnodige en nutteloze activiteiten van jouw leven wegdoen, alles wat jouw concentratie van God kan weghalen. Dat is wat je dient te doen.
Je dient je dus niet bezig te houden met wat nutteloos en onnodig is. Bijvoorbeeld: is het nodig voor jou om een film te kijken? Nee, als het een afleiding of vermaak is, dan dien je noch naar de TV te kijken of naar de bioscoop te gaan. Dat is niet iets dat noodzakelijk is. Je doet het uit vermaak of qua afleiding. Het is niet iets noodzakelijks zoals, eten, drinken, slapen, werken; als je niet werkt, dan zul je ook niet jouw rekeningen kunnen betalen, het is dus noodzakelijk voor jou om te werken. Je dient dus films en muziek te vermijden.
Is het noodzakelijk dat je naar het nieuws kijkt of luistert? Zeer waarschijnlijk niet. Denk aan een dag waarop je niet het nieuws hebt gevolgd. Stierf je die dag? Is er iets ergs gebeurd omdat je het nieuws niet hebt gevolgd? Waarschijnlijk niet.
Je dient je te ontkoppelen van alles wat onnodig en nutteloos is. Het is niet nodig om naar muziek te luisteren, grapjes te vertellen, je bezig te houden met roddels of gesprekken die jou niet helpen met jouw doel en geestelijke consecratie. Je zult dus alle onnodige zaken te verwijderen en alleen maar het noodzakelijke te behouden.
Je zult jouw werk behouden; gebruik je internet op jouw werk, heb je dat nodig voor het werk dat je doet? Dan zul je het internet gebruiken voor jouw werk. Studeer jij en dien je dingen te onderzoeken en opzoeken op het internet? Dan zul je natuurlijk het internet gebruiken. Maar je zult niet het internet gebruiken om op Facebook te blijven, kijken wat iemand zei over een foto die jij plaatste. Je zal het internet alleen maar gebruiken voor werk en school.
Train je? Het is belangrijk om te trainen. Ga je naar de sportschool, doe je oefeningen thuis? Verricht je trainingen, ze zijn belangrijk. Je dient niet drie weken te stoppen met trainen. Verruil het muziek dat je in de sportschool hoort of normaal gesproken op je iPod hebt voor geestelijke boodschappen, opbouwende boodschappen zodat je ook in jouw geestelijk leven kunt investeren terwijl je aan het trainen bent. Als je sporten kunt vermijden die meer een kwestie van vermaak zijn dan van fysieke training, vermijd die dan.
Kortom, alles wat onnodig en nutteloos is, jouw aandacht van Gods stem wegneemt, dien je te verwijderen en alles wat werk of verplichting tegenover jouzelf en andere mensen is, daar dien je mee door te gaan. En concentreer je je alleen daarop, vermijd afleidingen.
Maar dat is niet alles. Dit is slechts wat je niet dient te doen.
En wat dien je te doen om jouw binnenste te vervullen? Eerst maak je jezelf leeg, maar hoe vul je jouw binnenste?
Als je je zult leegmaken van alle afleidingen en onnodige informatie, dan dien je je te vervullen met nuttige dingen. Hoe zul je dit dan doen?
Begin gevoeliger te worden voor Gods stem.
Volg de onderstaande 4 stappen om dat te kunnen doen:
1. Peins over het Woord van God. Het gaat niet per sé over veel tekst lezen, maar over absorberen en begrijpen wat u gelezen hebt;
2. Ga zo vaak mogelijk naar de kerk gedurende deze 21 dagen om de Heilige Geest te zoeken. Met name op 3 bijzondere dagen waarbij de Heilige Geest sterk gezocht zal worden, namelijk: De Dag van de Ontmoeting met God op zondag om 09.00 uu, De Avond van de Bruidegom op woensdag om 18:00u en De Speciale Nachtwake van de Heilige Geest op vrijdag om 20.30 uu;
3. Zorg ervoor dat je ook jouw eigen persoonlijke momenten met God hebt buiten de kerk. Zet tijd apart om te bidden. Bidden houdt in om jouw verstand te verbinden met God en dit kan op elk moment en tijdstip gedaan worden;
4. Tevens zullen er elke dag, naast de artikelen van geloof, ook videoboodschappen geplaatst worden op zowel ukgr.nl als de Facebook van de UKGR. De boodschappen die daar besproken zullen worden, zullen details bevatten die jou dichter bij God zullen doen komen;
5. Lees ook de posts op diverse UKGR blogs, zoals die van bisschop Macedo, bisschop Renato, bisschop Júlio, Ester Bezerra, Cristiane Cardoso en Viviane Freitas. Mannen en vrouwen van God wiens adviezen jou zeker zullen helpen.

6.Speciale gebeden van maandag t/m vrijdag om 06.00uu , 12.00uu & 19.00uu.
Ik hoop dat deze boodschappen je hebben kunnen helpen en begeleid ten opzichte van de Vasten van Daniël.
Onthoud: ontkoppel je van de wereld en koppel je met God.

Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764


Geen opmerkingen:

Een reactie posten