BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 31 augustus 2018

DE DISCIPLINE VAN HET KONINKRIJK VAN GOD




Het Koninkrijk van God is gemaakt uit perfecte discipline. De kerk, die net zoals het Lichaam van de Here Jezus Christus is, waarvan Hij het hoofd is, wordt gemaakt uit degenen die uit de Geest van God geboren zijn. Dit Lichaam is in harmonie, omdat het op een perfecte wijze functioneert. In het Lichaam is er een discipline, die gedefinieerd wordt door elk lid. Een ieder is op zijn eigen plek, waardoor het in harmonie functioneert met het Hoofd. En het Koninkrijk van God.

De ware Geestelijke Kerk en niet de institutionele kerk, functioneert op dezelfde manier als het menselijk lichaam. Wanneer het voedsel naar de mond gebracht wordt, hebben de tanden het werk om het te kauwen, de enzymen worden geproduceerd in de maag, die zich aan het voorbereiden is om het eten te ontvangen. Hier, nadat het werk van de spijsvertering is afgerond, wordt het bolletje voedsel naar de darmen gebracht, waar het orgaan hetgeen dat belangrijk is bewaart en het naar het bloed brengt en wat niet nodig is, wordt verdreven. Alles functioneert op een perfecte manier.
Maar wanneer er bedorven eten of iets dat niet goed voor het lichaam is wordt gegeten, kan de persoon hoofdpijn krijgen of de neiging hebben om over te geven. Het lichaam wijst het eten af, omdat het vreemd is voor hem.
Zo is de Kerk van Jezus. Ook in hem is er discipline. Wanneer er iemand van de institutie van de kerk niet volgens deze harmonie leeft, vergaat de welzijn van het lichaam. Vooral wanneer er binnen in hem een opstand, slechte gevoelens zoals haat of bitterheid is, omdat er, volgens de persoon, onrechtvaardig gehandeld is. Vroeg of laat wordt hij door het eigen lichaam verdreven. Wanneer de discipline gebroken wordt, lijd het hele lichaam. Om deze reden is de harmonieuze discipline van fundamenteel belang voor ons.
Wanneer wij praten over de Kerk van onze Here Jezus, refereren wij naar het Lichaam van Jezus. Het Lichaam van de Heer is gedisciplineerd en werkt in harmonie. Wanneer een orgaan “amen” zegt, is iedereen het er mee eens. Er is geen onderscheid, iedereen is belangrijk omdat ze allen deel uitmaken van het Lichaam van Christus.
Een ieder heeft zijn eigen plek in dit Lichaam. En als er in het midden van hen een element is dat schadelijk is voor het lichaam, dat moeite veroorzaakt, wordt dit gebracht naar een element dat verdeeld, wat bitterheid voortbrengt en het verspreid naar de anderen. En om deze harmonie te restaureren, moet hij uitgedreven worden omdat het een vreemd lichaam is. Hij mag daar niet blijven omdat het schade brengt aan het gehele lichaam. Inclusief het Hoofd, dat de Here Jezus is dat het ook voelt, wanneer er in Hem, Zijn Lichaam, een element is dat schade brengt.
Zo is de Kerk, er mag niks overwogen worden wanneer er een vreemd lichaam een verbond heeft met het Lichaam van Christus. Kunnen we een schadelijk element beschouwen voor de perfecte werking van het lichaam omdat het een gezin heeft, vele jaren kerk heeft, etc? Onze plicht is om dit kwaad uit te stoten en te rapporteren aan de leiders, zodat dezen de noodzakelijke maatregelen nemen. Is dit onrechtvaardigheid?
Bisschop Edir Macedo




Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 16.00uu en 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum

Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten