BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

zaterdag 25 augustus 2018

16e DAG VAN DE VASTEN VAN DANIËL





Heiligheid aan de Heer

Alle diensten zijn heilig, hoe eenvoudig of bescheiden ze ook mogen zijn, het vereist eerbied, respect en vooral Vrees.
Als er geen Vrees is, is er geen heiliging noch de voordelen van de dienst aan de Heer.
De dienst van een bisschop op het Altaar of van een dienaar in de badkamer van de kerk, hebben dezelfde waarde in het Werk van God. Beide vereisen Heiligheid aan de Heer.
Hoe groot de inspanning en toewijding in het Werk van God ook mogen zijn, als er geen Vrees is, is er geen heiliging. Zonder heiliging zal niemand de HERE zien.
“Jaag de vrede na met allen, en de heiliging, zonder welke niemand de Heere zal zien.” (Hebreeën 12:14)
De Heiligheid die in het Werk van God wordt geëist, kan beter worden geëvalueerd wanneer we terugkeren naar de principes van het geloof, dat uitgeoefend werd door de levieten en priesters in het Tabernakel of Tent van de Congregatie. Om een beter idee te krijgen van het belang van de heiligheid; vanaf de hogepriester die verantwoordelijk was voor alle heilige ambten in het Tabernakel tot de levieten die verantwoordelijk waren voor het uit elkaar halen, vervoeren en in elkaar zetten van het Tabernakel, werd er totale heiliging vereist. De tekst hieronder geeft het idee van dit type afzondering:
“De priester die de hoogste onder zijn broeders is, over wiens hoofd de zalfolie is uitgegoten en die gewijd is om de priesterkleding aan te trekken, mag zijn hoofdhaar niet los laten hangen en zijn kleding niet scheuren. Hij mag bij geen enkel lichaam van een dode komen. Zelfs met zijn vader en met zijn moeder mag hij zich niet verontreinigen. Hij mag niet uit het heiligdom weggaan, zodat hij het heiligdom van zijn God niet ontheiligt, want de wijding van de zalfolie van zijn God is op hem. Ik ben de HEERE.” (Leviticus 21:10-12)
Als de heilige dienst die verricht werd volgens de Wet HEILIGHEID AAN DE HERE eiste, wat zullen we dan zeggen over de heilige diensten in de KERK VAN DE HERE JEZUS CHRISTUS, niet met een symbool (Olijfolie van de Zalving), maar met de Heilige Geest Zelfs in een persoon?
Kunnen de verzegelden met de Geest van God het zich veroorloven om te ontspannen in heiligheid, het Altaar verlaten, een wandeling maken in het territorium van de duivel en volgende dag komen en God dienen?…
ONTHOUD:
Zonder heiliging, zal niemand de Here zien…(Hebreeën 12:14)
Bisschop Edir Macedo
Lees meer:

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 16.00uu en 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten