BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

zaterdag 25 augustus 2018

18e DAG VAN DE VASTEN VAN DANIËL




Lege vaten

Vandaag wil ik praten met degenen die de Heilige Geest hebben, maar in de Vasten van Daniël zich af vragen: “ Ik ben een persoon die al verzegeld is, waarom is het dan nodig om deel te nemen aan deze vasten?’

Het antwoord is simpel en direct: om dezelfde reden dat degene die na een grote verovering niet kan stoppen met het uiten van het geloof. Onze God is een onuitputtelijke Bron van leven en Zijn Kracht werkt op dezelfde mate als ik in mijn vertrouwen werk.
En wie zegt dat het Werk van de Heilige Geest gelimiteerd is aan een doop? Waarom kunnen we niet verder gaan in onze gemeenschap met God, tot het punt dat we nieuwe en grotere ervaringen, inspiraties, openbaringen, geweldige ideeën bereiken, omdat ze allemaal ook Zijn werk zijn en het exclusieve voordeel hebben voor diegenen die Hem met dorst zoeken? Laten we dit begrijpen in dit gesprek tussen de profeet en een arme weduwe:
En Elisa vroeg haar: Wat kan ik voor u doen? Vertel mij, wat gij in uw huis hebt. En zij antwoordde: Uw dienstmaagd heeft niets in huis behalve een kruikje olie. 3Toen zeide hij: Ga heen, vraag buitenshuis vaten van al uw buren, ledige vaten; laat het er niet weinige zijn. 4Ga dan naar binnen, sluit de deur toe achter u en uw zonen en giet in al die vaten; en wat vol is, moet ge laten wegzetten. 5Zij ging van hem weg, sloot de deur achter zich en haar zonen toe; dezen plaatsten steeds (de vaten) bij haar en zij goot steeds door. 6Toen de vaten vol waren, zeide zij tot haar zoon: Breng mij nog een vat. Maar hij zeide tot haar: Er is geen vat meer. Toen hield de olie op te stromen. 2 Koningen 2-6
Waarom staat er geschreven HIELD OP MET STROMEN in plaats van EINDIGDE? Omdat het onmogelijk is om iets te beperken en te eindigen dat door God gegeven is, laat staan Zijn Eigen Geest! De olie stopte ,omda zij geen lege vaten meer had gepresenteerd, want als dat het geval was, had HIJ ze allen gevuld.
Natuurlijk loste ze haar probleem op door de schuld af te betalen en van de rest te leven, maar het had verder kunnen gaan.
Hetzelfde met de Heilige Geest, want als u gedoopt ben, heeft u uw innerlijke probleem opgelost, maar u kunt verder gaan. Zolang we in deze wereld leven, als we ons dagelijks voor God van onszelf, persoonlijke en aardse projecten, van gevoelens en affecties leeg maken en Hem met dorst zoeken, zal Zijn Werk zeker veel verder in ons leven reiken dan de doop. Er is iets veel groters!
Dat God u zeer zegent!
Bisschop Edir Macedo
Lees meer:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten