BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 16 augustus 2018

11e DAG VAN DE VASTEN VAN DANIËL




Waarheid en Leugen

We leven in een wereld waar de leugens door de kinderen van ongehoorzaamheid heersen. Het kwaad heerst al heel lang als de vader van de kinderen van ongehoorzaamheid en de leugen. God verafschuwt de leugen en verdraagt daarom de aanwezigheid van de leugenaars niet. De vijand van God wordt in de Bijbel beschreven als de vader van de leugens.

“U bent uit uw vader de duivel, en wilt de begeerten van uw vader doen; die was een mensenmoordenaar van het begin af, en staat niet in de waarheid, want er is in hem geen waarheid. Wanneer hij de leugen spreekt, spreekt hij vanuit wat van hemzelf is, want hij is een leugenaar en de vader van de leugen.” (Johannes 8:44)
Hoe kunnen we ons onderwerpen aan het kwaad als we de waarheid al kennen?
Hoe kunnen we God dienen en leugens vertellen?
We kunnen niet twee heren dienen:
“Niemand kan twee heren dienen, want of hij zal de één haten en de ander liefhebben, of hij zal zich aan de één hechten en de ander minachten.” (Mattheüs 6:24)
Als kinderen van God hebben we de plicht om in de waarheid te wandelen, in gehoorzaamheid aan het Woord van God. We kunnen niet bijdragen aan het koninkrijk van het kwaad door dezelfde stappen te volgen als de kinderen van ongehoorzaamheid. God geeft ons de Heilige Geest om in gemeenschap met Hem te leven en niet met deze wereld.
“Leg daarom de leugen af en spreek de waarheid, ieder tegen zijn naaste; wij zijn immers leden van elkaar.” (Efeze 4:25)
Met de uitstorting van de Heilige Geest verandert alles. Alles in ons wordt nieuw! Zo laten we het na om kinderen van ongehoorzaamheid te zijn, zodat we kinderen van gehoorzaamheid kunnen zijn, kinderen van het licht. We bekeren ons tot leden van hetzelfde lichaam.
“Valse lippen zijn voor de HEERE een gruwel, maar wie betrouwbaar handelen, zijn Hem welgevallig.” (Spreuken 12:22)
God zegent jullie!
Met dank aan: Bisschop Bisschop Wellington
Lees meer:
Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 16.00uu en 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten