BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 23 augustus 2018

13e DAG VAN DE VASTEN VAN DANIËL




De kroon van de zalfolie van God in de kerk

“Zie, hoe goed en hoe lieflijk is het dat broeders ook eensgezind samenwonen”. “Het is als de kostelijke olie op het hoofd, die neerdaalt op de baard, de baard van Aäron, die neerdaalt op de zoom van zijn priesterkleed”. (Psalmen 133:1-2)
Als de Allerheiligste Drie-eenheid één God zijn, hoe te accepteren dat Hun kinderen verdeeld zijn? Rebels? Brutaal? In zonde leven? Onmogelijk! Als het Hoofd heilig is, hoe kan het lichaam dan verrot zijn?
Zo zeker dat God bestaat, gaat de bovenstaande profetie niet over de vereniging van de broeders van verschillende christelijke geloofsgemeenschap in het algemeen, rekeninghoudend dat…
“Niet ieder die tegen Mij zegt: Heere, Heere, zal binnengaan in het Koninkrijk der hemelen, maar wie de wil doet van Mijn Vader, Die in de hemelen is”. (Mattheüs 7:21)
De mensen die geboren worden uit het bloed, het vlees en de wil van de mens zullen nooit kinderen van God worden. (Johannes 1: 12-13)
De Psalmen 133 gaat over de broers die geboren zijn uit het water en de Heilige Geest (Johannes 3:5). Degene wiens levens tot het Hoofd behoren, de Here Jezus Christus, die de Heilige geest heeft (Romeinen 8:9).
Zodoende verwijst koning David naar de Toekomstige Familie die zou worden opgewekt door de Geest van de Here Jezus Christus na Zijn opstanding en hemelvaart. Dit gezin is het lichaam van de Here Jezus Christus: de Geestelijke Kerk.
Hoe goed en hoe liefelijk is het dat de broers geboren uit de Enige Geest in eenheid leven.
David kon door geloof en geest inzien wat zijn Nageslacht, Jezus Christus, tot stand zou brengen.

De eenheid van de broerders is als kostbare zalfolie

Hij vergelijkt de ware zonen van God met de kostbare zalfolie (ongemengde, uniforme, consistente en perfect zuiver olie). Aan een minimum van onzuiverheid zou niet langer geschikt laten zijn om te zalven. De Heiligheid in dit element zou door het hoofd gaan van de Zoon en zou vloeien op het Lichaam van de Zoon die de kerk is. Met andere woorden, de Zalving van het Hoofd (Jezus) is de zalving van Zijn Lichaam: de Heiligheid van het Hoofd is de heiligheid van Zijn lichaam. De leden van het Lichaam van de Heer zijn zo verenigd en geheiligd als het Hoofd. Degene die verklaren een deel van het Lichaam van de Kerk te zijn en in zonde leven, maken in feite deel uit van het lichaam van de Antichrist. Ze hebben niets te maken met het werk van God. Vroeg of laat zullen ze geworpen worden in de brandende vuuroven.
Mozes (die de God- De Vader vertegenwoordigt) goot de Heilige Olie uit (vertegenwoordiger van God- De Heilige Geest) op het hoofd van de hogepriester Aäron (vertegenwoordiger van God- De Zoon].
Alle zuiverheid van de zalfolie die vloeide uit het Hoofd van de Enige God van Abraham, Isaac en Israël liep over Zijn hele lichaam- , het Lichaam van de Here Jezus Christus. Dit is de werkelijke kerk van de Here Jezus Christus.
Bisschop Edir Macedo
Lees meer:

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 16.00uu en 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten