BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 27 augustus 2018

20e DAG VAN DE VASTEN VAN DANIËL




Wie gelooft? Wie heeft dorst?

Hoor wat de Geest zegt

…” stond Jezus en riep, zeggende: Indien iemand dorst heeft, hij kome tot Mij en drinke! Wie in Mij gelooft, gelijk de Schift zegt, stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien“.  (Johannes 7.37-38)
Toen de Heer zei: “Als iemand dorst heeft,” probeerde Hij niet meer discipelen te vissen uit die vreugdevolle menigte. Nee! Duizend keer, nee!
Hij wist dat de dorst waarnaar Hij verwees het voorrecht van weinigen was.
De dorstige gasten van de Heer zijn eenvoudige mensen, met de vinger gekozen door de Heilige Geest.
Wie dorst heeft, zelfs als hij in de zonde leeft, wordt door God geroepen om verzadigd te worden. Als de dorstige zondaar geroepen is om te drinken, stel u zich dan voor degenen die al vrij van de zonde, rein en in het geloof van de vasten van Daniël zijn!
Echter, zodat de zondaar van het Water kan drinken, moet hij zijn zonden belijden, verlaten en zich overgeven aan de Here Jezus.
Maar degenen die al zijn vrijgekocht van de hel, die niet in de zonde leven, kunnen zelfs  aan Jezus het Beloofde Water vragen. Dat is alles! Ze kunnen het vragen wanneer ze willen en ze zullen verzadigd worden.
Het Water is immers alleen voor de dorstigen. Hetzelfde geldt voor “Wie gelooft…”
Degenen die dorst hebben of degenen die geloven, zijn al door God geroepen, maar ze zullen alleen van de Bron drinken als ze besluiten daarheen te gaan.
Jezus nodigt de dorstigen en degenen die geloven uit.
De Heilige Geest geeft de dorst en het geloof.
Het is aan de dorstige om te graven, totdat hij het Water vindt en aan degene die gelooft te graven, totdat hij de schacht van de rivier van het Levend Water vindt, die onder zijn voeten loopt.
God doet geen magie om levens te veranderen, maar geeft geestelijke visie en fysieke conditie om Zijn beloften waar te maken.
Bisschop Edir Macedo
Lees meer:

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 16.00uu en 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764


Geen opmerkingen:

Een reactie posten