BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 14 augustus 2018

6e DAG VAN DE VASTEN VAN DANIËL




De dienaar van God
Wie zal hem bevrijden?
“Indien onze God, die wij vereren, in staat is ons te bevrijden, dan zal Hij ons uit de brandende vuuroven, en uit uw macht, o koning, bevrijden.” Daniël 3:17
Een ware dienaar van God weet wie hij dient en weet ook dat hij vroeg of laat door het vuur zal gaan. Het vuur waar de dienaar door heen zal gaan, is niet zomaar een vuur. Soms is dit een brandende vuur.
Johannes, geïnspireerd door de Heilige Geest zegt:
“Die zal u dopen met de heilige Geest en met vuur.” Matteüs 3:11
Vervolgingen, onrechtvaardigheden, smaad, laster, woestijnen enz. dit is het vuur die wij allemaal, dienaren van God doorheen moeten gaan. Dit is niet te vermijden.
Hier zien we of we daadwerkelijke dezelfde Geest als Sadrach, Mesach en Abednego hebben, en of we de God aan het dienen zijn die hun van het vuur bevrijdde.
Toen Sadrach, Mesach en Abednego bedreigd werden door de koning, zeiden ze:
Indien onze God, die wij vereren, in staat is ons te bevrijden…” Daniel 3:17
Zij bleven trouw tegenover een doodsbedreiging. Dit is daadwerkelijk op God vertrouwen en Hem dienen.
De vraag die nu niet kan ontbreken is: bent u de Almachtige God echt aan het dienen, tot op het punt dat Hij Zich verplicht voelt om u te bevrijden?
Weet dat God altijd met Zijn dienaar is, waar hij ook mag zijn. Uw situatie of conditie maakt niet uit, want God zal u zeker bevrijden!
Kijk Zijn belofte voor Zijn dienaren:
“Wanneer gij door het water trekt, ben Ik met u; gaat gij door rivieren, zij zullen u niet wegspoelen; als gij door het vuur gaat, zult gij niet verteren en zal de vlam u niet verbranden.” Jesaja 43:2
Dit is heel sterk! Degene die de Levende God met lichaam, ziel en geest dient, zoals het voorbeeld van de drie mannen, zal nooit overwonnen worden.
Wanneer wij de Geest van God hebben, kan er komen wat komt, we kunnen door wat dan ook heengaan, Hij zal ons altijd bevrijden!
“En die drie mannen, Sadrak, Mesak en Abednego, vielen gebonden in de brandende vuuroven. Toen schrok koning Nebukadnessar en stond ijlings op; hij nam het woord en zeide tot zijn raadsheren: Hebben wij niet drie mannen gebonden in het vuur geworpen? Zij antwoordden de koning: Zeker, o koning. Hij zeide: Zie, ik zie vier mannen vrij wandelen midden in het vuur, en zij hebben geen letsel, en het uiterlijk van de vierde gelijkt op dat van een zoon der goden! Toen trad Nebukadnessar op de deur van de brandende vuuroven toe; hij nam het woord en zeide: Sadrak, Mesak en Abednego, gij dienaars van de allerhoogste God, treedt naar buiten en komt hier! Toen kwamen Sadrak, Mesak en Abednego uit het vuur.” Daniël 3: 23-26
Mijn vrienden, de verzen hierboven tonen duidelijk dat God met die mannen was. Zij bleven niet vastgebonden, maar liepen vrij rond in het vuur en hebben geen enkele schade geleden.
Nu dient u goed na te denken. Hoe kan iemand God dienen en zeggen dat hij Zijn Geest heeft, als het leven gebonden is en de persoon allerlei fysieke en geestelijke schade lijdt?
Nee, nee, nee! We kunnen dit niet accepteren!
Zet dit nu in uzelf: “De mensen moeten de God die ik dien, zien en erkennen”.
Als zelfs koning Nebukadnessar het moest zien en erkennen, kan het vandaag de dag niet anders zijn. Iedereen dient God in onze levens te erkennen. Dit zal alleen gebeuren als we daadwerkelijk dienaren zijn en vol van Zijn Geest.
“Nebukadnessar hief aan en zeide: Geloofd zij de God van Sadrak, Mesak en Abednego! Hij heeft zijn engel gezonden en zijn dienaren bevrijd, die zich op Hem hebben verlaten, het bevel des konings hebben overtreden, en hun lichamen prijsgegeven, omdat zij geen enkele god willen vereren of aanbidden dan alleen hun God.” Daniël 3:28
Voordat we iets van God eisen, denk erover na of u Hem aan het dienen bent met lichaam, ziel en geest, oftewel, 100%.
Is de God die bevrijd, in alles in uw leven de Eerste geweest?
Als dit zo is geweest, zal de belofte van de Here Jezus zich in uw leven vervullen.
“Indien iemand Mij wil dienen, hij volge Mij, en waar Ik ben, daar zal ook mijn dienaar zijn. Indien iemand Mij dienen wil, de Vader zal hem eren.” Johannes 12:27
Met dank aan: Bisschop Renato Valente
Lees meer:

Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 16.00uu en 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten