BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 30 augustus 2018

DE KINDEREN VAN HET VLEES




En zij die in het vlees zijn, kunnen God niet behagen. Maar u bent niet in het vlees, maar in de Geest, wanneer althans de Geest van God in u woont. Maar als iemand de Geest van Christus niet heeft, die is niet van Hem. (Romeinen 8:8-9)
Paulus wist dat onder de nieuwe Romeinse christenen er velen waren die Jezus als Redder hadden aangenomen, maar niet als Heer.
Dit houdt in, dat ze het christelijke geloof hadden aangenomen, maar ze hadden zich niet aan dat geloof overgegeven.
Hoewel ze zich identificeerden met de nieuwe en ware christenen, waren ze nog steeds vleselijk zoals ze vroeger waren.
Dit is wat gebeurd met de meerderheid van de gelovigen: ze accepteren de Here Jezus, maar ze geven zich niet aan Hem over.
Dat is de reden waarom ze verhinderd zijn om de Heilige Geest te ontvangen.
Ze brengen jaren door in de kerk, verwerven veel kennis van het Woord, kennen de orakels van God, maar ze praktiseren het niet.
Ze zijn kinderen van het vlees.
In zijn brief aan de Romeinse christenen maakt de apostel heel duidelijk dat degene die de Geest van God niet heeft, Hem niet toebehoort.
De persoon kan zelfs trouw zijn in de kerk, handelen volgens de religieuze gebruiken, maar wie de Geest van de Here Jezus niet heeft, behoort Hem niet toe.
Er is geen manier om te doen alsof u de Heilige Geest heeft. Uw vleselijke handelingen identificeren wie u bent.
Wanneer iemand is verzegeld met de Geest van de Here Jezus, zullen zijn gedachten, gevoelens en hart gelijk zijn aan die van de Here Jezus. Er is geen manier om voor altijd te doen alsof.
Paulus twijfelde aan de oprechte bekering van vele Romeinen, met andere woorden; jullie moeten niet in het vlees zijn, maar in de Geest, als de Heilige Geest waarlijk in jullie woont.
En als iemand de Heilige Geest niet heeft, behoort deze Hem niet toe.
Ik heb veel zogenaamde bekeerlingen gezien die als dienaren dienen, praten alsof ze de Heilige Geest hebben en gedragen zich (in de kerk) als broeders…
Echter thuis, op het werk, op school of op straat, praten ze zoals de ongelovigen, kleden zich zoals hen, reageren zoals bezetenen en ze verschillen weinig ten opzichte van de kinderen van de duisternis.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 16.00uu en 18.00uu.
Adres : Neumanpad 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten