BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 31 juli 2015

BESCHOUW UW VERLEDEN



Toen God Mozes beval om een Tabernakel te bouwen in de woestijn was Hij heel specifiek met betrekking tot de details van elk gebruiksvoorwerp zodat alles bereid zou worden volgens de Goddelijke Wil. Onder de vele belangrijke onderdelen van de Tabernakel beval God om een Koperen Watervat te maken wiens dimensies niet opgenoemd werden in de Heilige Geschriften. Dit vat was gelegen tussen het Koperen Offeraltaar en het Tabernakel. Het diende niet voor offers, maar zodat de priesters hun handen en voeten konden wassen.
“Hij maakte het wasvat van koper, met een voetstuk van koper, van de spiegels der dienstdoende vrouwen, 
die dienst deden bij de ingang van de tent der samenkomst”(Exodus 38:8).
We kunnen opmerken dat het Koperen Watervat gemaakt werd van de spiegels van de vrouwen die dienden vóór de ingang van tent van de samenkomst. Vrouwen die afstand hadden genomen van iets dat voorheen een object van ijdelheid was, zodoende toonden zij het belang van zichzelf van alles ontdoen op het moment dat men God benaderde.
Wanneer de priester kwam om zich te wassen in het Koperen Wasvat, dan keek hij naar zijn reflectie in het water en het koper. Daar zou hij dan nadenken over alles wat hij had gedaan met zijn handen en de weg die zijn voeten hadden afgelegd. Want als die priester het Heilige der Heiligen in zou gaan met een onrein geweten vanwege een zonde, zonder daarover berouw te tonen en zich daarvan te ontdoen, zou hij onmiddellijk dood neer vallen voor de Glorie van God.
Het Koper in de Bijbel verwijst naar de Gerechtigheid van God, oftewel, God is Goed, Barmhartig en Genadig, maar Hij is ook Rechtvaardig en accepteert niet dat degenen wiens leven op het Altaar is ook wandelen in de corruptie. Daarom waarschuwt de Heer in Zijn Woord:
“Nu dan, zo zegt de Here der heerscharen, bedenkt wat u wedervaren is” 
(Haggai 1:5).
Vandaag de dag is ons geweten en ook ons hart het Koperen Wasvat, want zij openbaren onze staat voor de Heer en de glans van Gods Gerechtigheid in onze levens, zoals het gepolijste koper de reflectie van de priester toonde.
Uiteindelijk zullen wij allen voor Hem verschijnen en zal het beeld van ons geweten getoond worden voor de Gerechtigheid van Zijn Glorie.
Altijd op het Altaar.
Met dank aan: Bisschop Oliveira


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten