BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 29 juli 2015

WARE LIEFDE



De meerderheid van de mensen hebben een verstoord beeld van wat liefde is. Normaal gesproken wordt het verward met passie, gevoelens en sensaties die niets meer dan fysiek zijn. Daarom horen wij uitspraken zoals “de liefde raakte op” en zien wij hoe mensen op absurde wijze handelen in de naam van een “liefde” die zij willen bereiken. Huwelijken worden vluchtig en velen hebben bitter geleden. De liefde van deze wereld heeft een vervaldatum, maar dit is niet de oorspronkelijke liefde die door God geschapen werd.
De ware liefde vindt plaats wanneer u waarde hecht aan wat de andere persoon nodig heeft en niet aan wat u nodig hebt, oftewel, wanneer u zich focust op wat u voor de andere persoon dient te doen en niet op wat de andere persoon voor u dient te doen. De liefde die God heeft gecreëerd is de liefde die zich focust op het geven, zonder zich druk te maken om te ontvangen. Omdat, zoals het geschreven staat, de liefde niet zijn eigen interesses zoekt (1 Korintiërs 13:5), maar juist die van de ander. De liefde is geen gevoel, zoals de meerderheid blindelings gelooft, maar het is een actie. Een nobele actie die helemaal vrij is van egoïsme. En door het praktiseren van deze actie komt er een puur en intelligent gevoel voort voor een ander.

De vrouw die van haar man houdt, geeft hem wat hij nodig heeft, niet wat zij hem zelf wil geven. En de man die van zijn vrouw houdt, komt de behoeften van zijn vrouw na, ook al heeft hij geen zin om dat te doen. Hierin wordt de liefde gezien tussen een koppel: wanneer de één zich toewijdt om de taak uit te voeren, die door God werd bepaald, in het leven van de ander. Zo’n handeling vereist offer en dat is precies de hoofdeigenschap van de ware liefde.
Degenen die weten wat het inhoudt om lief te hebben, zijn degenen die in tegenovergestelde richting lopen van de huidige opvattingen. Zijn onderwerpen zich aan het Plan van God en zijn wel gelukkig en in staat om blijdschap uit te stralen, door de voorgeschreven principes van het Woord van de Allerhoogste, voor de bouw en onderhoud van een gelukkig gezin, te praktiseren. Wijze mannen en vrouwen die hun voorgeschreven taken in het huis uitoefenen, zonder gelijk te willen zijn aan de ander, omdat zij zich bewust zijn dat zij anders zijn en daar zijn om aan elkaar toe te voegen, niet om met elkaar te concurreren of de plaats van de partner in te nemen.
De wereld kent de ware liefde niet, omdat het de disciplines van God heeft veracht. In een samenleving waarbij vrouwen strijden om superieur aan hun echtgenoten te zijn en mannen zich terugtrekken omdat zij zich afgedankt voelen, is het niet vreemd om op te merken dat beide partijen niet gelukkig zijn. Als zij zich simpelweg bezighielden met voorzien aan de behoeften van de ander, dan zouden zij gewaardeerd worden en ook hun eigen behoeftes voorzien zien worden. Maar omdat zij hun individuele behoeften prioriteren, bewandelen zij de weg van pijn en eenzaamheid. Zij willen ontwikkelen, maar verachtten de basis en het essentiële.
Dus als u een huis wilt hebben waar de Goddelijke liefde heerst, is het eerst nodig om de Auteur van de liefde te kennen en de Voorschriften die Hij heeft bepaald voor de bouw van dit huis. Alleen degene die weet wie de Ware God is en zijn leven leidt gebaseerd op Zijn Plannen is in staat om de ware liefde te kennen.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu)
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten