BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 21 juli 2015

MIJN STIMULATIE IS…


“En uit die stad geloofden vele der Samaritanen in Hem om het woord der vrouw, die getuigde: 
Hij heeft mij gezegd alles wat ik gedaan heb” (Johannes 4:39).
Zo zijn veel mensen nog steeds, zodat zij hun Geloof kunnen manifesteren en werkelijk in God kunnen geloven, moeten zij eerst de getuigenissen van anderen zien en horen. In tegenstelling tot de grote helden van het Geloof die alleen maar één woord nodig hadden om gestimuleerd te worden om afhankelijk van God te worden.

We kunnen voorbeelden opnoemen van Abraham, Noach en Daniël die de Stem van God hoorden en daarop gebaseerd actie ondernamen. De stimulatie kwam van het Woord van God en niets meer!
We zouden het zelfs kunnen begrijpen als een persoon die komt van een wereld van ongeloof en twijfels een zekere moeite heeft om te geloven, maar na ervaringen te hebben gehad met de Macht van God, kan hij niet een andere stimulatie, dan het Woord van God, meer nodig hebben.
Lees het vervolg van de bovenstaande Bijbelvers:
“Toen dan de Samaritanen tot Hem kwamen, verzochten zij Hem bij hen te blijven; en Hij bleef daar twee dagen. En nog veel meer werden er gelovig om zijn woord, en zij zeiden tot de vrouw: Wij geloven niet meer om wat gij zegt, want wij zelf hebben Hem gehoord en weten, dat deze waarlijk de Heiland der wereld is” (Johannes 4:40-42).
Klaar, toen viel eindelijk het kwartje bij hun! Zij begonnen in te zien dat de bouw van een leven met Behoudenis en overwinnen afhankelijk was van het vertrouwen dat wij in het Woord van God plaatsen, en niets anders dan dat.
Wat voor les kunnen wij hieruit trekken?
– De persoon die zich een christen noemt kan in niets anders investeren dan het Woord van God;
– Degene die dit Woord belijdt dient te strijden om te overwinnen en niet zijn geloofwaardigheid te verliezen, want zodoende zullen degenen die naar hem zullen luisteren het Woord van God als stimulatie accepteren!
Dat God jullie buitengewoon zegent!
Met dank aan: bisschop Guaracy Santos


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten