BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 27 juli 2015

ZIJN OF DOEN?



“En de een gaf hij vijf talenten, een ander twee… Terstond ging hij, die de vijf talenten ontvangen had, op weg, en hij deed er zaken mede en verdiende er vijf bij. Evenzo verdiende hij, die de twee talenten had, er twee bij… En na lange tijd kwam de heer van die slaven en hield afrekening met hen. En die de vijf talenten ontvangen had, trad toe en bracht nog vijf talenten bovendien, zeggende: Heer, vijf talenten hebt gij mij toevertrouwd: zie, ik heb er vijf talenten bij verdiend. Zijn heer zeide tot hem. Wèl gedaan, gij goede en getrouwe slaaf, over weinig zijt gij getrouw geweest, over veel zal ik u stellen; ga in tot het feest van uw heer. Die met de twee talenten trad ook toe en zeide: Heer, twee talenten hebt gij mij toevertrouwd; zie, ik heb er twee talenten bij verdiend. Zijn heer zeide tot hem: Wèl gedaan, gij goede en getrouwe slaaf, over weinig zijt gij getrouw geweest, over veel zal ik u stellen; ga in tot het feest van uw heer” (Matteüs 25:15-23).

De dienaren die de talenten hadden vermenigvuldigd deden dat niet met de intentie om in het feest van hun heer te mogen komen, zij deden dat simpelweg omdat zij wilden dienen. Zij verwachtten niets in ruil daarvoor, zij wisten dat dat de reden was waarom zij daar waren. Maar vanwege de oprechte intentie die in hun zat, verraste de heer die zij dienden hun en hij beloonde hun met hetgeen zij zich niet eens konden voorstellen. Niet alleen vanwege het werk dat zij hadden gedaan, maar vanwege de intentie die in hun harten zat.
Er zijn velen die hetzelfde voor God doen als wat deze dienaren deden en zij doen meer zelfs, maar zij worden niet beloond, omdat de intentie, waarmee ze het werk deden, slecht was. Zij vermenigvuldigden de talenten terwijl zij al keken naar de erkenning en de compensatie die zij daarvoor zouden krijgen. Zij wijdden zichzelf toe om de dingen van God te doen alleen zodat zij een bepaalde titel of voorrecht konden veroveren, zonder het begrip te hebben dat zij simpelweg dienaren zijn. Zij zijn in feite aan het proberen om zichzelf op hoge posities te plaatsen, in plaats van ter beschikking te staan van hun Heer zodat zij op de plaats gezet zullen worden waar Hij ze wil hebben.
Het zijn Gods principes die Zijn Koninkrijk besturen, niet de menselijke principes. Voor God is wat je bent belangrijker dan wat je doet. Als u iets doet dat niet overeenkomt met wat u in feite bent, of met hetgeen u in uw binnenste met u meedraagt, dan is wat u doet voor niets. Want “Ik, de Here, doorgrond het hart en toets de nieren…” (Jeremia 17:10).
Dien God niet met de intentie om er iets voor terug te krijgen. Dien Hem met de intentie om Hem te dienen, niets meer. De Geest van God zal u doen plaatsen waar Hij u hebben wil. Streef niet naar uw eigen wil noch om de plaatsen bereiken waar u wilt komen, omdat u ze nooit zal bereiken. Maar streef naar de wil van uw God en uw Heer zal u naar plaatsen brengen waarvan u zich niet eens kon voorstellen dat u daar zou kunnen komen.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad #2
Paramaribo - Centrum
Tel. :+597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten