BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 14 juli 2015

JUISTE BESLISSING

Eén van de moeilijkste problemen die een mens heeft, is om in staat te zijn de juiste beslissing te nemen. Wanneer u geconfronteerd wordt met een situatie die u alleen maar ziet verslechteren, komt onmiddellijk de aloude vraag in u op: “Wat moet ik doen?”. Waarschijnlijk stelt u deze vraag aan iedereen om u heen, om enige hulp te ontvangen. Maar het antwoord is veel eenvoudiger dan u zou denken.
Naar adviezen luisteren en, als ze echt goed zijn, die in praktijk zetten, is een effectieve manier om de kans op het maken van fouten te verminderen. Maar het probleem is om deze adviezen te onderscheiden. Nu wordt u opnieuw geconfronteerd met een andere beslissing: dit advies volgen of niet?

Misschien heeft u al geprobeerd om deze vraag te beantwoorden door nogmaals andere meningen te vragen, zodoende bevindt zich nog steeds in deze vicieuze en onintelligente cirkel. Het baat niet om te proberen om te vluchten van de verantwoordelijkheden: het gewicht van uw eigen beslissingen zal altijd terugkeren in uw eigen handen. Vroeger of later zult u ze alleen moeten confronteren.
Het goede nieuws is dat dit precies de manier is waarop u hiermee om moet gaan. U evalueert de mogelijkheden, neemt de adviezen in overweging, maar uiteindelijk zal het alleen u zijn, voor twee wegen. De enige efficiënte methode om beslissingen te nemen is de manier die u alleen voor uzelf kunt toepassen: de gevoelens negeren en het geloof gebruiken.
Wanneer u uw gevoelens gebruikt om beslissingen te nemen, zult u verliezen. Gevoelens hebben de macht om zelfs hetgeen dat goed zou moeten gaan te doen mislukken. Want door de gevoelens verdwijnt zelfs hetgeen dat al bestond. Daarom moet u ze altijd negeren.
Maar als u het geloof gebruikt om te beslissen, zult u, ongeacht wat het moge zijn, winnen. Het geloof heeft de macht om te doen lukken wat eigenlijk hoorde te mislukken. Want hierdoor, kan wat niet bestaat, ontstaan. Daarom dient u altijd het geloof te gebruiken.
Daar wij niet zien op het zichtbare, maar op het onzichtbare; want het zichtbare is tijdelijk, 
maar het onzichtbare is eeuwig” (2 Korinthiërs 4:18).
Wat u nu voelt, bestaat op een dag niet meer. Maar wat u gelooft dat zal gebeuren, zal behalve het feit dat het tot stand komt, resultaten voortbrengen die blijvend zullen zijn.
Als u gebruikt maakt van wat tijdelijk is, zoals de gevoelens, dan zult u alleen bereiken wat tijdelijk is. Maar als u gebruik maakt van wat eeuwig is, dan zult u bereiken wat eeuwig is.
De juiste beslissingen zijn geen vruchten van geluk, ze zijn vruchten van een zekerheid van de dingen waarop men hoopt, ondanks het feit dat men het nog niet heeft gezien.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu - 09.00uu & 12.00uu (ook om 18.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten