BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 4 februari 2015

VOOR DE HEILIGE GEEST BESTAAT…


Voor de Heilige Geest bestaat er geen regel
Aan de mensen, die bijeengekomen waren in de aanwezigheid van God, klaar om het Woord te horen, begon Petrus te zeggen dat er bij God geen aanzien des persoons is en dat iedereen die rechtvaardig was, dat betekent, die door het geloof leeft, zou worden aanvaard.
Hij zei ook dat Jezus Christus de Heer is en dat Hij was gezalfd met de Heilige Geest en de Kracht om degenen die onderdrukt waren door de duivel te genezen en bevrijden. Hij stierf en herrees op de derde dag, zodat een ieder die in Hem gelooft, door Zijn Naam de vergeving der zonden kon ontvangen.
Terwijl hij over die dingen sprak werd de Heilige Geest uitgestort over allen die het Woord hoorden. Ze waren nog niet gedoopt in het water. Maar zij werden wel al gedoopt met de Heilige Geest, wat bewijst dat ze niet alleen luisterden, maar ook het Woord van God op een oprechte en ware manier accepteerden.
Gehoorzaamheid aan het Woord komt na de aanvaarding ervan. Ik aanvaard en gehoorzaam, als ik niet gehoorzaam, is het omdat ik het niet heb geaccepteerd.
Hoeveel mensen zijn meerdere keren gedoopt in het water, maar werden desondanks toch niet gedoopt met de Heilige Geest?
De doop in het water is niet geldig zonder de aanvaarding van Gods Woord. De Heilige Geest heeft geen regel nodig om uitgestort te worden. Wat wel noodzakelijk is, is een complete overgave van het leven op het Altaar, door middel van gehoorzaamheid.
We leven nu de Vasten van Daniël, een geschikt moment zodat wij nog gevoeliger kunnen worden voor het Woord van God, niet alleen om ernaar te luisteren, maar ook om het te gehoorzamen.
Wanneer u 100% van uzelf aan Hem geeft, zal Hij, met dezelfde mate en in dezelfde intensiteit, 100% van Zichzelf aan u geven door middel van Zijn Geest.
“Terwijl Petrus deze woorden nog sprak, viel de heilige Geest op allen, die het woord hoorden. […] Want zij hoorden hen spreken in tongen en God grootmaken. Toen merkte Petrus op: Zou iemand het water kunnen weren, om dezen te dopen, die evenals wij de heilige Geest hebben ontvangen? 
En hij beval hen te dopen in de naam van Jezus Christus.” (Handelingen 10:44; 46-48).
Met dank aan: bisschop Djalma Bezerra


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : + 597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten