BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 12 februari 2015

BEZORGDHEID

Kijk wat de Here Jezus tegen Zijn discipelen zei: “Daarom zeg Ik u: Weest niet bezorgd over uw leven, 
wat gij zult eten [of drinken], of over uw lichaam, waarmede gij het zult kleden” (Matteüs 6:25).
Eten is belangrijk voor het leven, maar de Heilige Geest is van essentieel belang voor het leven. Kleren zijn belangrijk voor het lichaam, maar de Heilige Geest is van essentieel belang voor het lichaam. Eén ding is om levend te zijn en een ander ding is om leven te hebben. De Heilige Geest brengt leven aan degenen die levend zijn. Kleding beschermt het lichaam tegen kou, hitte, wind, maar kan u niet beschermen tegen het kwaad. Dus wat baat het om een mooi lichaam te hebben en goed gekleed te zijn, zonder de bescherming van de Geest van God, de Allerhoogste, als Bewoner van dit lichaam?
De Here Jezus, die de bezorgdheid over de fysieke behoeften, (die zeer belangrijk zijn), zag van de mensen die naar Hem luisterden, liet zien wat echt essentieel is voor het mens, toen Hij zei:

“Maar zoekt eerst Zijn Koninkrijk en Zijn gerechtigheid en dit alles zal u bovendien geschonken worden” (Matteüs 6:33).
Dit koninkrijk is in ons en in een ieder die door de Heilige Geest vervuld werd en dit koninkrijk wil ook in u komen. Als u om de materiële dingen te bereiken heeft gedaan wat u moest doen, wat zou u dan kunnen doen om de Heilige Geest te ontvangen?
Niets in dit leven, materieel of geestelijk, kan bereikt worden zonder offer. Een voorbeeld is de gelijkenis van de verborgen schat in de akker. De man die de schat vond had veel bezittingen en die werden hem niet “in de schoot geworpen”. Hij moest offeren om ze te hebben. Maar toen hij de schat vond begreep hij dat, als hij die “schat” wilde hebben, die de Heilige Geest symboliseerde, hij alles moest opgeven dat hij door te offeren had veroverd. Op deze manier zou hij dus nog een groter offer maken.
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten