BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 5 februari 2015

LEGE VATEN


Vandaag willen we praten over mensen die de Heilige Geest hebben en zich, wanneer de Vasten van Daniël gehouden wordt, afvragen: “Als ik al verzegeld ben, waarom is deelname aan deze vasten dan nodig?
Het antwoord is simpel en duidelijk: om dezelfde reden dat iemand, na een grote verovering te hebben bereikt, niet kan stoppen met zijn geloof te gebruiken, want onze God is een onuitputtelijke Bron van leven en Zijn Macht in mijn leven manifesteert in dezelfde mate waarbij ik mijn vertrouwen aan Hem manifesteer!
En wie zei dat het Werk van de Heilige Geest beperkt is tot de Doop? Waarom kunnen we niet verder gaan in onze gemeenschap met God, om nieuwe en grotere ervaringen, inspiraties, openbaringen en goede ideeën te bereiken? Dit is ten slotte ook allemaal Zijn Werk en uitsluitend voor degenen die Hem met dorst zoeken. Laten we dit begrijpen door het gesprek tussen de profeet Elisa en een arme weduwe te analyseren
“En Elisa vroeg haar: Wat kan ik voor u doen? Vertel mij, wat gij in uw huis hebt. En zij antwoordde: Uw dienstmaagd heeft niets in huis behalve een kruikje olie. Toen zeide hij: Ga heen, vraag buitenshuis vaten van al uw buren, ledige vaten; laat het er niet weinige zijn. Ga dan naar binnen, sluit de deur toe achter u en uw zonen en giet in al die vaten; en wat vol is, moet ge laten wegzetten. Zij ging van hem weg, sloot de deur achter zich en haar zonen toe; dezen plaatsten steeds (de vaten) bij haar en zij goot steeds door. Toen de vaten vol waren, zeide zij tot haar zoon: Breng mij nog een vat. Maar hij zeide tot haar: Er is geen vat meer. Toen hield de olie op te stromen” (2 Koningen 4:2-6).
Waarom staat er hier ‘HIELD OP’ geschreven in plaats van ‘HET RAAKTE OP’? Het is onmogelijk dat iets wat door God gegeven werd een limiet heeft, hoe meer wanneer dat Zijn Eigen Geest betreft! De olie stopte, omdat die weduwe niet meer lege vaten presenteerde, want als dit wel het geval was, zou HIJ ze allemaal vullen.
Vanzelfsprekend loste dit haar probleem op. Ze betaalde de schuld en kon van de overige inkomsten leven, maar ze had meer kunnen bereiken als ze dat wilde.
Hetzelfde geldt voor ons, met betrekking tot de Heilige Geest. Als u gedoopt bent, is uw innerlijk probleem ook opgelost, maar u zou ook verder kunnen gaan. Als wij onszelf, terwijl we in deze wereld leven, dagelijks voor God leegmaken van onszelf, onze persoonlijke projecten en doelen, onze gevoelens en genegenheden en Hem met zin zoeken, dan zal Zijn Werk in ons leven zeker verder reiken dan de Doop met Heilige Geest. Veel betere en grotere dingen zullen dan nog komen!
Dat God u in overvloed zegene.
Met dank aan: bisschop Guaracy Santos


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten