BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 23 februari 2015

DE SLAAP DES DOODS

Gij dwazen en blinden, wat toch is meer, het goud of de tempel, 
die het goud geheiligd heeft?” 
(Matteüs 23:17).
Deze glorieuze openbaring is mij nooit opgevallen. Ik dacht bij mijzelf, de Heer bestrafte die hypocriete priesters, omdat zij helemaal niet bezorgd waren om het belang van het Altaar. Hoewel hun geestelijke ogen geblokkeerd waren, waren hun fysieke ogen wel wijd open en gericht naar hetgeen dat er op het Altaar geplaatst werd. Dit is het grootste motief geweest van de meerderheid van de evangelische christenen, in het bijzonder, bij pastors die weggezonken zijn in hun eigen zonden en wat nog erger is, is dat zij een oogje dichtknijpen voor de zonden van de kerkleden voor wie zij zorgen.
Het heeft niet alleen maar te maken met de focus op de offerande te hebben, maar met het ontzag dat men voor de Heer en Redder heeft.
Wie het goud belangrijker acht dan het Altaar doet dat omdat hij zijn ogen op de offerande gericht heeft en de offerandegever minacht;
Wie het goud belangrijker acht dan het Altaar is nooit uit de Geest geboren! Als dat wel ooit het geval was, dan heeft hij de Geest uitgedoofd door het materiële te prioriteren en het geestelijke te verachten;
Wie het goud belangrijker acht dan het Altaar is gefocust op het aantal kerkleden en is in het minste niet geïnteresseerd in het aantal geredde zielen.
De pastor die “gevallen” is voor de glans van het goud (de offerande) lijkt op Lucifer toen hij nog op kostbare stenen wandelde (zie Ezechiël 28).
God kende Abraham heel goed. Desondanks beproefde Hij hem alsnog. Hetzelfde geldt voor een ieder van ons. Hij kent ons heel goed, zowel van binnen als van buiten. Hij laat echter alsnog toe dat wij beproefd worden zodat wij onszelf zullen leren kennen en de ware staat kennen van ons geloof, wat het communicatiekanaal is tussen ons en God.
Zolang koning David verloren was in de waanideeën van de zonde, leed zijn ziel en was hij verdrietig omdat hij ver van zijn behoudenis was.
Ik veroordeel niemand, maar probeer pastors te waarschuwen voor de verwaarloosde staat van hun kudde, vanwege de obsessie voor het goud en de nalatigheid jegens het Altaar.
Dat de Geest van de Almachtige de oprechten wakker maakt van de slaap des doods en een opwekking verricht in Zijn Kerk.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 09.00uur & 12.00uur (ook om 18.00uur).
Adres: Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten