BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 11 september 2017

ZOU DE RECHTER VAN DE GEHELE AARDE GEEN GERECHTIGHEID DOEN GESCHIEDEN?




Abraham vroeg aan God of Hij de gehele stad zou vernietigen als daar vijftig rechtvaardige mensen waren of minder. Onafhankelijk van de aantal rechtvaardigen zei God dat Hij die stad zou behouden vanwege de liefde voor hen.
“Toen wendden die mannen zich vandaar en gingen naar Sodom, maar Abraham bleef nog staan voor de Here. En Abraham trad nader en zeide: Zult Gij dan de rechtvaardige met de goddeloze verdelgen? Misschien zullen er vijftig rechtvaardigen in de stad zijn; zult Gij haar dan verdelgen, en aan de plaats geen vergiffenis schenken ter wille van de vijftig rechtvaardigen, die in haar zijn? Het zij verre van U, aldus te handelen, de rechtvaardige te doden met de goddeloze, zodat de rechtvaardige zou zijn gelijk de goddeloze; verre zij het van U; zou de Rechter der ganse aarde geen recht doen?” (Genesis 18:22-25)
Hier is het duidelijk dat Abraham God had ondervraagd. Hij herinnerde Hem aan Zijn gerechtigheid tegenover de rechtvaardigen. We kunnen ook zien dat Abraham God herinnerde aan het verschil dat er diende te zijn tussen de rechtvaardige en onrechtvaardige, zoals Hij had beloofd.
Echter, ik wil graag vers 25 nogmaals benadrukken:
“Het zij verre van U, aldus te handelen, de rechtvaardige te doden met de goddeloze, zodat de rechtvaardige zou zijn gelijk de goddeloze; verre zij het van U; zou de Rechter der ganse aarde geen recht doen?” 

Elke stad en land heeft een verantwoordelijke rechter, zoals bijvoorbeeld in Brazilië, in Engeland enz. Maar als de rechter van Brazilië naar Engeland zou gaan, zou hij daar niet daar kunnen komen en een zaak beoordelen. Hetzelfde met betrekking tot een rechter van Engeland die naar Afrika zou gaan. Daar zou hij geen macht hebben om een zaak te beoordelen. Maar God niet.

Abraham zei: Zou de Rechter der ganse aarde geen recht doen? God is de Rechter van de GEHELE Aarde!  Ik vraag u: Denkt u dat God Zijn macht van de ene stad naar de andere stad of van het ene land naar het andere land zou verliezen? Ik beantwoord u: Nee! Want Hij is de Enige Rechter van de gehele Aarde.

Deze Rechter zal op 17 September op het Altaar zijn en Hij zal niet toestaan dat u vernietigd wordt.
Het was deze Rechter die zei:

“Al vallen er duizend aan uw zijde, en tienduizend aan uw rechterhand, tot u zal het niet genaken” (Psalmen 91:7).
Daarom had Abraham een geloof dat gedurfd, gewaagd, dapper en open was om God te ondervragen over de bevrijding van de rechtvaardigen, al waren het vijftig, veertig, dertig, twintig of zelfs één.
U, die dit geloof leeft, mijn vriend, mijn vriendin, bent deze rechtvaardige! U kunt zich niet vinden onder degenen die ziek zijn; u dient niet in de rij van de werklozen te staan; in de rij van de daklozen; u dient zich niet te bevinden onder de verdrukten; in de rij van de mensen die gescheiden zijn; u kunt niet in de rij van de gevangenis staan en wachten om onderzocht te worden om uw kind te zien die gevangen is; in de rij van de behoeftigen die afhankelijk zijn van liefdadigheid van andere mensen…
En waarom kunt u zich niet bevinden in deze situaties? Ik herhaal: omdat u deze rechtvaardige bent waarvan God zegt dat Hij die zal bevrijden.
Zoals God in dit vers van de Bijbel zegt dat Hij niet zou toelaten dat de rechtvaardigen vernietigd zullen worden, zeg ik tegen u: God, vanwege de liefde die Hij voor u heeft, zal niet toelaten dat u vernietigd wordt te midden van de mensen die alles in het leven aan het verliezen zijn. Hij zal niet toelaten dat u vernietigd wordt en naar de hel gaat met de ongelovigen. Uw plek is in de hemel. Het is niet rechtvaardig dat u Jezus volgt en naar de hel gaat.
Dus, deze Campagne van Gerechtigheid is voor ALLE gebieden van uw leven. Mijn vraag is: “Zou de Rechter der ganse aarde geen recht doen?” Hij zal neerdalen. Waar zal Hij neerdalen? Op het Altaar!
“Ik wil nederdalen om te zien, of zij inderdaad gedaan hebben naar het geroep, dat tot Mij gekomen is, of niet; Ik wil het weten” (Genesis 18:21).

En wanneer God op het Altaar neerdaalt, zal Hij zien dat u aan het doen bent wat juist is en zal Hij gerechtigheid in uw leven doen geschieden.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten