BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 19 september 2017

WARE AANBIDDERS




“Maar de ure komt en is nu, dat de waarachtige aanbidders de Vader aanbidden zullen in geest en in waarheid; want de Vader zoekt zulke aanbidders” (Johannes 4:23).
Hoe kunt u iemand aanbidden die u niet kent? En als u het heeft over God de Geest aanbidden, is dit onmogelijk. Zelfs als Hij geen Geest zou zijn, is het zelfs zo noodzakelijk om Hem eerst te kennen voordat u Hem aanbidt. Geest zijnde, is de enige manier om hem te kennen, het uiten van de extreme behoefte om Hem leren kennen, zoals Hij zegt:
“Dan zult gij Mij zoeken en vinden, wanneer gij naar Mij vraagt met uw ganse hart” (Jeremia 29:13).
Vanaf het moment dat deze eerlijke manifestatie van Hem willen leren kennen plaatsvindt, komt de Geest van God en openbaart Hij de Here Jezus Christus persoonlijk aan de mensen die geïnteresseerd zijn.
Religieuze praktijken, bijbelse studies, seminars en theologie zijn niet genoeg om de Geest Gods te kennen en aanbidden. Er zijn mensen die de Ongekende God met hun gehele hart, al hun kracht, geheel verstand en ziel zoeken. En het is niet noodzakelijk dat dit in een kerk of religie gebeurt. Welke plaats dan ook, waar er de mogelijkheid is om te knielen en de Ongekende God aan te roepen zonder afleiding is genoeg om Zijn bezoek te ontvangen.
De begeleiding van Jezus
Wij hebben geen enkele conditie om voor God te komen. Hoe zouden wij tot Iemand kunnen komen die Geest, Waarheid en Oneindig is, als wij gelimiteerd zijn tot deze wereld? Alleen Hij kan tot ons komen en Zichzelf openbaren. Maar zodat dit mogelijk wordt, moet een ieder het diepe verlangen om Hem te leren kennen, ontwikkelen.
Dit is de reden dat de Here Jezus de mensen die geïnteresseerd zijn, de weg naar de troon van Zijn Vader leert door te zeggen:
“Zalig die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden” (Mattheüs 5:6).
Zoals de essentie van God de Gerechtigheid is, kunnen alleen de mensen die hongeren en dorsten naar gerechtigheid in staat zijn om bezocht te worden door de Geest van God, om voorgesteld te worden aan de Here Jezus Christus, de Levende God.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten