BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 21 september 2017

DE ROEPING VAN DE UITVERKORENEN



De Heilige Geest is de oneindige glorie in het binnenste van de ware kinderen van God, van de mensen die uit het water en de Geest geboren zijn.
Dit was wat apostel Paulus begreep toen hij schreef: “Maar wij hebben deze schat in aarden vaten, zodat de kracht, die alles te boven gaat, van God is en niet van ons” (2 Korinthiërs 4:7).
Maar het is niet altijd zo geweest.
Sinds Adam en Eva en tot de dag dat Jezus de Heilige Geest over de eerste apostelen blies, waren er geen kinderen van God. Ze groeiden in Jezus, echter alleen na het ontvangen van de Heilige Geest, werden de kinderen van God voortgebracht. Dit betekent geboren uit de Geest.
Adam en Eva werden door God geschapen en niet uit God geboren.
Geen enkele aartsbisschop, priester, profeet, apostel of held van het geloof had de eer om als kind van God voortgebracht te worden, tot zijn persoonlijke ervaring met de Here Jezus en als gevolg daarvan, de ontvangst van de Heilige Geest.
Jezus was de Enige die al in de baarmoeder van Maria uit de Geest was geboren.
Alleen vanaf de komst van de Heiige Geest begon de voortbrenging van de ware kinderen van God.

De volle zekerheid van de behoudenis, de intieme overtuiging waarvan door de Heilige Geest in onze geest wordt getuigd, manifesteert de Glorie van God in Zijn kinderen.
Jezus kon niet rekenen op de gehoorzaamheid van de discipelen zolang zij niet uit Zijn Geest waren geboren.
Het maximale dat zij konden zijn, waren vrienden. Geen kinderen.
“Ik noem u niet meer slaven, want de slaaf weet niet, wat zijn heer doet; maar u heb Ik vrienden genoemd, omdat Ik alles, wat Ik van mijn Vader gehoord heb, u heb bekend gemaakt” (Johannes 15:15).
De positie van een kind van God is eervoller dan die van de engelen. Zij werden net zoals Adam en Eva ook gecreëerd en niet geboren uit God.
Daarom is de glorieuze roeping waar de apostelen over spraken, precies de staat van een kind van God die een ieder dient te beschermen als zijn oogappel.
Verifieer, overpeins en geef als huiswerk commentaar op de volgende verzen.
“Want gij ziet uw roeping, broeders, dat gij niet vele wijzen zijt naar het vlees, niet vele machtigen, niet vele edelen” (1 Korinthiërs 1:26).
“Een iegelijk blijve in die beroeping, daar hij in geroepen is” (1 Korinthiërs 7:20).
“Zo bid ik u dan, ik, de gevangene in den Heere, dat gij wandelt waardiglijk der roeping, met welke gij geroepen zijt…Een lichaam is het, en een Geest, gelijkerwijs gij ook geroepen zijt tot een hoop uwer roeping” (Efeziërs 4:1-4).
“Jaag ik naar het doel, om de prijs der roeping Gods, die van boven is, in Christus Jezus” (Filippenzen 3:14).
“Waarom wij ook altijd bidden voor u, dat onze God u waardigachte der roeping, en vervulle al het welbehagen Zijner goedigheid, en het werk des geloofs met kracht” (2 Thessalonicenzen 1:11).
“Die ons heeft zalig gemaakt, en geroepen met een heilige roeping; niet naar onze werken, maar naar Zijn eigen voornemen en genade, die ons gegeven is in Christus Jezus, voor de tijden der eeuwen” (2 Timotheüs 1:9).
“Hierom, heilige broeders, die der hemelse roeping deelachtig zijt, aanmerkt den Apostel en Hogepriester onzer belijdenis, Christus Jezus” (Hebreeën 3:1).
“Beijvert u daarom des te meer, broeders, om uw roeping en verkiezing te bevestigen; want als gij dit doet, zult gij nimmer struikelen” (2 Petrus 1:10).
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten