BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 22 september 2017

DE HEILIGEN DIE ZIELEN VOORTBRENGT




“En Ik heilig Mijzelf voor hen, opdat ook zij geheiligd mogen zijn in waarheid” (Johannes 17:19).
Eén van de menselijke gevoelens die u meteen verliest wanneer u de Heilige Geest ontvangt, is egoïsme. Wanneer we gedoopt worden met de persoonlijkheid van God (de Heilige Geest), beginnen we dezelfde karaktereigenschappen als Hem te vertonen, en van alle negatieve dingen die God niet in Zijn natuur heeft, is het egoïsme er één.

Verschillende keren hebben wij reacties van mensen meegemaakt die zeggen dat ze gedoopt zijn met de Heilige Geest en een sterk verlangen hebben om naar buiten te gaan en tegen iedereen te zeggen hoe geweldig God is, en hoe het ook voor hun mogelijk is om Hem te hebben. Dit is zonder enige twijfel een natuurlijk gedrag van wie de Goddelijke aard in het binnenste heeft ontvangen. Dit maakt gelijk een begin aan een reis van totale overgave, geloof en veel offers.
Waar de mensen die pas verzegeld zijn met de Geest van God vaak nog geen kennis van hebben, is de enorme verantwoordelijkheid die deze gebeurtenis vertegenwoordigt. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor de mensheid. Elke nieuwe persoon die gedoopt is met de Heilige Geest, ontvangt de volheid van God in zich, en op dezelfde manier ontvangt de persoon ook een menigte van onzichtbare toehoorders die observeren wat er vanaf dat moment gedaan zal worden. Engelen, demonen, de hemel en hel letten op de nieuwe vertegenwoordiger van God hier op aarde.
De verantwoordelijkheid om van de Here Jezus Christus zo een groot vertrouwen te hebben ontvangen, wordt iets verontrustend dat het begin geeft aan een ware strijd. Maar deze strijd is anders, het is niet vervelend of beangstigend. Deze strijd heiligt ons en scheidt ons des te meer van het natuurlijke en egoïstische leven dat we voor de doop hadden. De dagelijkse strijd om heilig te blijven, is niet alleen voor onszelf, oftewel, om de eigen Behoudenis te behouden. Helemaal niet!
De Heilige Geest leert ons dat we voor onszelf in heiligheid dienen te leven, maar dat we dit ook dienen te doen voor de verdrukten, voor alle mensen die de Vader ons heeft toevertrouwd. Alleen door deze heiliging kunnen we andere mensen heiligen. Alleen zo zal alles wat wij doen om te redden, het langdurige effect hebben waar we zo naar verlangen.
Als u op een dag met de Heilige Geest gedoopt werd, begrijp dan dat uw leven nooit meer hetzelfde zal zijn en dat u nu een verantwoordelijkheid hebt voor andere levens. U begrijpt dat wij, om anderen te kunnen heiligen, dit dagelijks met onszelf dienen te doen. De heiliging dooft elke dag onze aardse verlangens uit. De heiliging vermenigvuldigt onze krachten en spoort ons aan om kracht aan anderen te geven.
Kent u deze oude (egoïstische) gezegde?
“Een ieder voor zich!”
Wie God Zelf in zijn binnenste heeft, vermenigvuldigt wat weinig is, eet, gaat en deelt het uit aan anderen!
Met dank aan: Bianca Carturani


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten