BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 15 september 2017

DRIE JAREN WAREN NIET GENOEG




Hoe meer de tijd voorbij gaat, hoe meer we de gebeurtenissen in de tijd van Jezus vergelijken met de gebeurtenissen van vandaag de dag. We kunnen zien hoe vergelijkbaar ze zijn en hoe onze Here Jezus Zijn discipelen, in die tijd al, waarschuwde met betrekking tot dezelfde situatie die wij vandaag de dag horen. Onvermoeibaar waarschuwt God ons door bisschop Macedo.
Ik heb het over de doop met de Heilige Geest. Het is niet genoeg om een kerk te bezoeken, een wonder te ontvangen; het is niet genoeg om de functie van een helper, pastor of bisschop te bekleden. Het Werk van God is alleen compleet in het leven van een persoon wanneer hij de Zegel van de Heilige Geest ontvangt.
Niemand leefde dichterbij bij de Here Jezus op deze wereld dan Zijn discipelen. Stel u eens voor om dag en nacht met Jezus te leven, Hem van aangezicht tot aangezicht te zien, Zijn Stem te horen, samen met Hem eten, demonen uitdrijven, zieken genezen, doden opwekken, op het water lopen, Zijn onderwijzingen ontvangen. Dit is geweldig, nietwaar?
Maar zelfs zo was dit niet genoeg voor Jezus om Petrus als een bekeerde te beschouwen, omdat, nadat Petrus drie jaar met de Meester had geleefd, Jezus tegen hem zei:
“En gij, als gij eenmaal tot bekering gekomen zijt, versterk dan uw broederen” (Lucas 22:32).
Tegen Filippus zei Hij:
“Ben Ik zolang bij u, Filippus, en kent gij Mij niet?” (Johannes 14:9)
Tegen Thomas zei Hij:
“Breng uw vinger hier en zie mijn handen en breng uw hand en steek die in mijn zijde, en wees niet ongelovig, maar gelovig”(Johannes 20:27).
Alleen na het ontvangen van de Geest van geloof, konden zij het Bijbelse geloof in praktijk zetten, dat het wapen werd om de hel, de vervolgingen en tegenspoed die zouden komen nadat Jezus opgenomen zou worden naar de hemel, te confronteren en overwinnen, en zo tot de dag van vandaag door te gaan met Zijn glorieuze Werk. Hiervoor zei Hij:
“Nog veel heb Ik u te zeggen, maar gij kunt het thans niet dragen; doch wanneer Hij komt, de Geest der waarheid, zal Hij u de weg wijzen tot de volle waarheid…” (Johannes 16:12).
Het belang van niet tevreden zijn met de materiële, fysieke of sentimentele veroveringen, wordt hier heel duidelijk gemaakt. Streef ernaar om de Heilige Geest te ontvangen. Hij is het onderpand van onze Behoudenis.
“In Hem zijt ook gij, nadat gij het woord der waarheid, het evangelie uwer behoudenis, hebt gehoord; in Hem zijt gij, toen gij gelovig werdt, ook verzegeld met de heilige Geest der belofte, die een onderpand is van onze erfenis…” (Efeziërs 1:13-14).
Om van God te zijn is het noodzakelijk om uit Hem geboren te worden en de Zegel van Zijn Geest te ontvangen, anders:
“…Indien iemand echter de Geest van Christus niet heeft, die behoort Hem niet toe” (Romeinen 8:9).
Met dank aan: Bisschop Sergio Corrêa


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten