BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 3 april 2017

KENMERKEN VAN EEN SCHAAP




Jezus vergelijkt ons met schapen. We zien dit altijd, maar we zijn nooit gestopt om de kenmerken van een schaap te bestuderen. Ik wil praten over iets simpels maar essentieel voor ons leven met God.
Het eerste ding dat wij dienen te leren, is dat er vele pastors bestaan die denken dat de schapen van hun zijn. Het eerste dat wij dienen te leren is dat dit niet waar is.

De schapen behoren niet aan de pastors. Zij hebben een eigenaar, iemand die van hun houdt, iemand die zijn leven voor de schapen zou geven. Zolang de pastors dit niet ontdekken, zal de verdeeldheid in de kerken blijven bestaan. Wij behoren toe aan Jezus, de hoogste Pastor, Degene die het leven voor ons heeft gegeven, dus we kunnen dit niet vergeten.

Het tweede is dat we de kenmerken van de schapen dienen te hebben, niet van de geiten, slangen of leeuwen. Een schaap lijkt op een schaap.

We willen praten over drie belangrijke kenmerken die uw leven kunnen veranderen en onderscheiden of u een schaap of een geit bent.

1 – God schiep alle dieren. Zij werden allemaal geschapen met een speciale manier om zich te verdedigen. De slang, de hond, de leeuw, hebben allemaal een manier om zichzelf te verdedigen, maar de schaap is het enige aardse dier die zich op geen enkele manier kan verdedigen. Hij is volledig kwetsbaar, blijft zich achterin voedde, verdedigt zichzelf niet, heeft geen vaardigheden om te vechten.

Dit is heel interessant omdat we beginnen te ontdekken dat we volledig afhankelijk zijn van onze Pastor, volledig afhankelijk van Jezus. Wanneer de Bijbel zegt dat Hij Zijn leven voor de schapen gaf, is het omdat als iemand dit niet zou doen, alle schapen verloren zouden zijn, omdat zij zich alleen niet kunnen verdedigen.

Het zou heel goed zijn als deze kenmerk duidelijk in ons was, omdat wij ons altijd willen verdedigen, onze eigen rechtvaardigheid wilt altijd heersen, wij vinden altijd dat wij gelijk hebben en strijden hier tot het eind voor. Dit gebeurt met iedereen. Vaak lijken we meer op slangen dan op schapen, iemand hoeft al op ons te staan en wij willen steken of steken zelfs. De Bijbel zegt dat Hij ons verdedigt, ons beschermd. Wij kunnen deze kenmerk niet verliezen. Wij zijn schapen en geen slangen. De Bijbel zegt dat wij op Hem onze angsten moeten uitstorten, omdat Hij voor ons heeft gezorgd. Wanneer wij onszelf verdedigen, zijn wij tegen Jezus Zelf aan het zeggen: Ik heb U niet nodig, Uw verdediging geldt niet voor mij, Uw beslissingen over mijn problemen zijn niet beter, de Heer weet niet wat beter voor mij is!

2 – De schaap produceert de hele tijd wol. Sinds de geboorte produceert de schaap wol en hoe meer hij wordt geschoren, hoe meer hij produceert. Hij stopt niet met iets doen, niemand hoeft hem te zeggen om te produceren, dit is iets natuurlijks voor hem. Hij heeft geen nieuwe techniek nodig, hij produceert simpelweg en stopt niet, hij is voor dat van niks afhankelijk. Hij is altijd iets aan het voortbrengen en draagt altijd vrucht. Met andere woorden, zij begrijpen de principe van overgeven, levens redden, over Jezus praten, Jezus leven, initiatieven nemen, niet stil blijven staan, niet wachten op de dingen om te gebeuren, de dingen doen gebeuren.

Uw gaven en talenten zijn niet voor u, ze zijn voor God en voor de anderen. Wie denkt dat hij de eigenaar is van zijn talenten, heeft het helemaal mis. Alles wat God u heeft gegeven, is om meer levens voor te brengen en het lichaam van Christus voor te bouwen.

3 – De schapen eten niet zomaar iets, ze voeden zich niet met troep. Weet u hoe de geiten worden genoemd die binnen blijven? Ze worden vuilnis van het binnenland genoemd, omdat ze alles eten wat er voor hun ligt, alles lijkt smakelijk. Ze eten blikken, plastic, het maakt niet uit wat. Een schaap eet gras en het gras dient nieuw te zijn, vers, het dient goed te zijn. De schaap eet geen troep, ze gaat niet achter allerlei voedsel aan, zij rent niet achter iets nieuws om te zien wat het is en het te experimenteren, zonder te weten van waar het komt, wie het heeft geproduceerd en het al te eten zonder te weten of het goed of slecht zal doen. Dit is voor een schaap niet normaal. God heeft altijd iets nieuws voor u, vers, maar er bestaat alleen een bron, een Woord. Er kan geen schoon en vies water uit een bron stromen. Het woord heeft alleen schoon water.
4 – Mijn schapen horen Mijn stem, en Ik ken hun en zij volgen Mij. Dit is het belangrijkste kenmerk van een schaap” Luisteren naar de Stem van de Heer.
Een vriend was in Afrika en daar zag hij een grote meer waar vele dieren water dronken. Opeens kwam er een pastor met ongeveer twee honderd schapen en de schapen begonnen van het water te drinken. Daarna kwam er een andere pastor en zei zijn broer: mijn God, hoe gaat hij weten welke schapen van hem zijn? Daarna kwam er nog een pastor met meer schapen en zag hij de pastors met elkaar praten terwijl de schapen dronken. Na een tijdje ging er een pastor weg en de schapen luisterde naar de stem van elke pastor die hun riep en de kudden volgde hun pastor, zonder zich te mengen.
Vaak luisteren we naar de stem van God, maar volgen we het niet. God is in ons oor aan het schreeuwen, doe dit, ga daar naartoe, kom hier en wij volgen niet, dus het baat niet om alleen te luisteren. Velen zeggen dat ze aan het wachten zijn op God om met hun te praten en Jezus is al aan het praten, Hij gebruikt dit woord, Hij gebruikt de pastor van de kerk, Hij gebruikt een broer, maar Hij handelt niet, omdat de persoon de Stem van God hoort, maar het niet beantwoord, hij volgt niet.

Wij moeten bekend worden bij Hem, zodat wij deel uit kunnen maken van Zijn schapen. Hij kent ons, kent al onze kenmerken en vaak is het noodzakelijk dat wij bepaalde handelingen ondernemen voor onze welzijn. Volgen en niet alleen luisteren, maar kennen en volgen. De Zoon van God blijft niet verward, hij weet, hij onderscheidt. Het Woord zegt dat de geestelijke onderscheid alles goed en hijzelf wordt door niemand onderscheidt.

Dit is de laatste kenmerk: Hij wist dat het voor ons moeilijk zou zijn, Hij wist dat er een offer gedaan moest worden om echt te begrijpen wat Hij echt van ons wilde.

“Als dezelve geeist werd, toen werd Hij verdrukt; doch Hij deed Zijn mond niet open; als een lam werd Hij ter slachting geleid, en als een schaap, dat stom is voor het aangezicht zijner scheerders, alzo deed Hij Zijn mond niet open” (Jesaja 53:7).
De schaap is het enige dier die geen geluid maakt wanneer hij sterft, hij klaagt niet wanneer hij geofferd moet worden, hij klaagt niet over de omstandigheden, irriteert zich niet, probeert niet te vluchten.
Met dank aan: Bisschop JĂșlio Freitas


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten