BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 5 april 2017

DE HEILIGE GEEST, DE DIENAREN EN DE EERSTELINGEN




– Abraham betaalde de tiende aan Melchizedek voordat de Wet van de tienden en offerandes bestond (Genesis 14:20).

– DE HERE God zeide: “Mag een mens God beroven? Toch berooft gij Mij. En dan zegt gij: Waarin beroven wij U? In de tienden en de heffing. Met de vloek zijt gij vervloekt, en Mij berooft gij, gij volk in zijn geheel” (Maleachi 3:8-9). 


– De Here Jezus zei ook tegen de schriftgeleerden en Farizeeën: “Wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, gij huichelaars, want gij geeft tienden van de munt, de dille en de komijn en gij hebt het gewichtigste van de wet verwaarloosd: het oordeel en de barmhartigheid en de trouw” (Mattheüs 23:23).

– De apostel Paulus ging hier nóg dieper op in, zeggende: “Of weet gij niet, dat onrechtvaardigen het Koninkrijk Gods niet beërven zullen? Dwaalt niet! Hoereerders, afgodendienaars, overspelers, schandjongens, knapenschenders, dieven, geldgierigen, dronkaards, lasteraars of oplichters, zullen het Koninkrijk Gods niet beërven” (1 Korinthiërs 6:9-10).

Immers, zijn de tienden (de eerstelingen) en de offerandes bijbelse of onbijbels?
– Als de persoon zichzelf beschouwt als een dienaar van God, maar niet in staat is om trouw te zijn in het kleine beetje van de eerste 10% (eerstelingen van God), zal hij dan trouw zijn in 100% van zijn leven op het Altaar?
– Als de dienaar geen geloof heeft om de HEER te dienen met de eerstelingen, zal hij dan geloof hebben om Hem te dienen met zijn gehele leven (100%)?
– En als hij geen geloof heeft om de HEER lief te hebben en te dienen met al zijn kracht, geheel zijn verstand en zijn ziel, zal hij dan geloof hebben om de doop met de Heilige Geest te ontvangen?
– Denkt u dat dieven (geen dienaren) het recht hebben om bezegeld te worden met de Geest van de HEER?
– Denkt u dat het mogelijk is dat de dienaar van de heer van onrechtvaardigheid of van de zonden bevoordeeld zal worden door de HEER VAN RECHTVAARDIGHEID? Zou dit in de ogen van God rechtvaardig zijn?
De eerstelingen hebben boven alles te maken met de erkenning van JEZUS CHRISTUS als EERSTE LIEFDE, PRIORITEIT EN CONSIDERATIE ALS HEER van degenen die HEM dienen.
Alleen al het feit dat de HEER niet gezien wordt als Eerste, toont al ontrouw van degenen die zeggen dat ze Hem dienen.
Uiteindelijk, als de Heilige Geest de “dienaar” niet overtuigt van zijn zonde, dan is dit omdat er niets is dat er voor hem gedaan kan worden.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten