BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 21 april 2017

ADEM VAN GOD




De adem van het leven, de adem van de Geest of het geblaas van God toont de Goddelijke handeling die van het beeld van Adam een levende ziel maakte. Het gebeurde in de Hof van Eden, het begin van de mensheid. En dezelfde Geest brengt vandaag de dag de nieuwe geboorte, de geboorte uit het water en de Geest voort. Het verschil is dat vandaag de dag het Adamische beeld, de doden door de zonden en misdaden zijn. Wanneer dezen de Stem van God (Heilige Bijbel) horen en gehoorzamen, ontvangen ze de adem (Geloof) van de Geest en gaan ze terug naar de vorm van de levendmakende geesten (zie 1 Korinthiërs 15:45), volgens het beeld van de Here Jezus Christus.
“En de HEERE God had den mens geformeerd uit het stof der aarde, en in zijn neusgaten geblazen den adem des levens; alzo werd de mens tot een levende ziel” (Genesis 2:7).
Tegen de meester van de Joodse religie zei de Here Jezus:
“Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Tenzij dat iemand wederom geboren worden, hij kan het Koninkrijk Gods niet zien. En voegde eraan toe “Zo iemand niet geboren wordt uit water en Geest, hij kan in het Koninkrijk Gods niet ingaan” (Johannes 3:3-5).
Door de apostel legt de Heilige Geest deze transformatie uit:
“De eerste mens Adam is geworden tot een levende ziel; de laatste Adam tot een levendmakenden Geest…De eerste mens is uit de aarde, aards; de tweede Mens is de Heere uit den Hemel. Hoedanig de aardse is, zodanige zijn ook de aardsen; en hoedanig de Hemelse is, zodanige zijn ook de hemelsen“ ( 1 Korinthiërs 15:45-48).
De zuurstof die adem gaf aan de eerste mens om van hem een levendmakende geest te maken, is dezelfde zuurstof die geborenen uit de Heilige Geest voortbrengt om hun hemels te maken. Oftewel, het geloof dat komt door het horen van het Woord van God.
Gezien het bovenstaande, zijn er de volgende vragen:

Bent u, lezer, geboren uit het water en de Geest? Dit betekent: opnieuw geboren?
Bent u een hemels schepsel of blijft u aards?
Als u, lezer, vandaag sterft, heeft u de zekerheid van uw Behoudenis?

Apostel Paulus concludeerde het volgende:
“…dat vlees en bloed het Koninkrijk Gods niet beërven kunnen, en de verderfelijkheid beërft de onvergefelijkheid niet” (1 Korinthiërs 15:50).
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten