BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 12 april 2017

DE INTELLIGENTIE VAN HET GELOOF




“Gij adderengebroedsel! Hoe kunt gij goede dingen spreken, daar gij boos zijt? Want uit den overvloed des harten spreekt de mond. De goede mens brengt goede dingen voort uit den goede schat des harten, en de boze mens brengt boze dingen voort uit den boze schat” (Mattheüs 12:34-35).
De hypocrieten zijn adderengebroedsels. Zo beschouwt de Here Jezus de slechte mensen die goede dingen zeggen: “Hoe kunt gij goede dingen spreken, daar gij boos zijt?”
De mond uit in overvloed wat er in het hart is: als de mond goede dingen spreekt, betekent dit dat het hart vol is van goede dingen; maar als de mond slechte dingen spreekt, betekent dit dat het hart vol is van slechte dingen. Dit wetende is, zelfs al is het de mond van een broeder, het hart slecht als de mond slechte dingen spreekt. Dus, wie wijs is, vlucht voor deze broeder. Dit is het intelligente geloof.
De nieuwsgierigheid van Adam en Eva was het begin van de zonde. Hetzelfde gebeurt wanneer een christen zich interesseert in het horen van het verhaal van iemand die gevallen is in het geloof. Het is de gewoonte van een persoon die in het geloof is gevallen om geïnteresseerd te zijn in het leiden van anderen naar deze val. Dit was de geest van satan met Adam en Eva. Omdat hij uit de aanwezigheid van God werd verwijderd wil hij dat zoveel mogelijk mensen van het geloof ook buitengesloten worden.
Helaas geldt hetzelfde met betrekking tot de mensen die in het geloof hebben gefaald. Ze zijn jaloers op degenen die in het geloof zijn en willen deze mensen naar dezelfde situatie als hun brengen.
Wie aandacht geeft aan degenen die slecht zijn, zal ook slecht worden. Wanneer u het intelligente geloof kweekt, let u niet op de slechte woorden en bent u zelfs niet nieuwsgierig naar de redenen.
De Here Jezus beëindigt Zijn waarschuwing, zeggende:
“Maar Ik zeg u, dat van elk ijdel woord, hetwelk de mensen zullen gesproken hebben, zij van hetzelve zullen rekenschap geven in den dag des oordeels. Want uit uw woorden zult gij gerechtvaardigd worden, en uit uw woorden zult gij veroordeeld worden” (Mattheüs 12:36-37).
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten