BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 19 april 2017

5 SIGNALEN VAN EEN ZIEK GELOOF




Kortgeleden kwam ik te weten over een persoon die stelde Godvrezend te zijn, maar wrok koesterde; een ander stelde veel geloof in God te hebben, maar heeft een relatie met iemand die niet hetzelfde geloof heeft, en nog een ander die stelt van God te zijn, maar een hitsige verkering heeft met haar vriend. Het ergste is dat dit steeds vaker voorkomt. Veel dingen die wij eerst niet accepteerden vanwege ons geloof worden tegenwoordig getolereerd en zelfs gesteund door velen die zeggen van het geloof te zijn. Tegenwoordig ziet u zelfs degenen die een verantwoordelijkheid hebben om voorbeelden te zijn, slecht praten over hun leiders alsof ze zijn vergeten Wie hun als leiders heeft aangesteld en Wie zij dienen!
We leven in een tijdperk van bedrog, het tijdperk van de antichrist – daar komt het door. De bedrieglijke geest lacht zich helemaal suf vanwege de velen die denken dat ze in het geloof te zijn en dit is al een lange tijd bezig. Het ergste dat bestaat, is om bedrogen te worden! Deze boodschap heeft, door middel van de volgende vijf signalen, het doel om u te helpen uzelf te analyseren en wakker te worden voordat het te laat is.
Eerste signaal: U gelooft, maar twijfelt ook.
Het geloof gaat niet samen met de twijfel. Het is alsof u wilt dat het licht tegelijkertijd bestaat met de duisternis. Het ene is het tegenovergestelde van het andere. Als u twijfels heeft, dan komt dat omdat u niet in geloof bent, en als u niet in geloof bent, bent u niet van het geloof. Zo simpel is het. Degenen van het geloof geloven, punt uit. Die persoon hoeft niet te zien om te geloven. Hij twijfelt er niet aan of God hem hoort of niet; hij stopt niet met geloven noch vertrouwen.
Tweede signaal: Het geloof is afhankelijk van bepaalde omstandigheden
Als u in de kerk bent, bent u in geloof, maar wanneer u op school bent vergeet u het geloof gemakkelijk. Als u met bepaalde mensen van geloof bent, bent u van het geloof, maar met anderen verbergt u uw geloof heel gauw. Wanneer alles goed is, bent u in geloof, maar als u door een bepaald probleem gaat of zelfs onrechtvaardigheid, verzwakt u snel en vliegt uw geloof het raam uit. Wie in geloof is, is van niets of niemand afhankelijk om in geloof te zijn, sterker nog, zijn geloof valt nog meer op wanneer hij met mensen omgaat die niet van het geloof zijn of wanneer hij door moeilijke situaties heengaat!
Derde signaal: Uw geloof is voor anderen.
U heeft geloof om voor andere mensen te bidden, om met hun over het Woord van God te praten en zelfs om God met uw tijd te dienen, maar uw geloof werkt niet voor u. Uw leven is vastgebonden, u ziet uw geloof niet functioneren voor uzelf. Als we kijken naar hoe u thuis bent, zouden wij niet geloven in de God die u predikt. Uw leven is een ellende, uw familie respecteert u niet, u bent altijd ziek en uw liefdesleven bestaat vrijwel niet. Ons geloof is niet alleen om ons te redden, maar om het overvloedige leven dat God ons heeft beloofd, te veroveren. Als de wonderen die God verrichte in de levens van de helden van het geloof niet werkten, waarom lezen wij er dan over in de Bijbel? Wie van het geloof is, predikt dit geloof voornamelijk door middel van zijn leven.
Vierde signaal: Uw geloof is aangepast.
U doet wat u wilt en gebruikt de Bijbel om zich te rechtvaardigen:
“Hebt gij geloof? Hebt dat bij uzelven voor God. Zalig is hij, die zichzelven niet oordeelt in hetgeen hij voor goed houdt” (Romeinen 14:22 Statenvertaling).
Er zijn degenen die in de zonde leven en zich niet veroordelen, want ze zeggen dat ze “geloof hebben hiervoor” of dat “het hart is wat ertoe doet en niet wat er aan de buitenkant gebeurt”. Feit is dat zij zichzelf niet kunnen veroordelen, maar hun geweten wel. Ons geweten weet precies wat God wel of niet behaagt; het is trouw aan Hem. Als we de fout ingaan beschuldigt zij ons al snel, maar er zijn degenen die het geweten hebben dichtgeschroefd, zoals er geschreven staat in 1 TimoteĆ¼s 4:2:
“Door geveinsdheid der leugensprekers, hebbende hun eigen geweten als met een brandijzer toegeschroefd…”
Dit dichtschroeven doet u het gevoel verliezen en neutraliseert uw geweten. Maar hoe kan dit gebeuren? Wanneer u het geweten negeert en uzelf continu rechtvaardigt, als een gebroken cd. Heeft u al mensen gezien die zichzelf blijven rechtvaardigen omdat zij zondigen? Op een dag zal het ze lukken om hun geweten te neutraliseren, en dan zal het, helaas, heel moeilijk worden om weer in geloof te leven!
Vijfde signaal: Het geloof dat niet vertrouwt.
U gelooft maar vertrouwt niet, dus u helpt God altijd een handje. U gelooft in de gerechtigheid van God, maar u verdedigt en rechtvaardigt zichzelf ook tegenover de mensen of op sociaal media of in uw vriendenkring. U gelooft dat het Werk van God is, maar u respecteert degenen niet die daar zijn, u accepteert niet wat er gedaan wordt en u heeft uw eigen meningen die het tegenovergestelde zijn. U wilt de wil van God doen, zolang het overeenkomt met die van u. U bent van alle markten thuis in het werk, zolang het maar iets is dat u leuk vindt. Wie echt gelooft, vertrouwt ook. Het antwoord van God komt niet altijd op de manier of op tijd die wij willen. Wanneer er geen vertrouwen is, dan raakt het geloof ontmoedigd.
Als u nu erkent dat uw geloof niet waar is geweest, berouw u dan voor God en de mensen. Blijf niet schuilen achter uw “goede werken”, want zolang niemand het weet zal het gemakkelijker zijn om terug te keren naar hetzelfde type geloof. Maar als u zichzelf “blootstelt”, zult u de duisternis verlaten, waar het bedrog heerst, en u zult het licht ingaan, waar niemand meer wordt bedrogen.
Als u een titel heeft in de kerk, offer het dan op. Uw ziel is veel belangrijker dan dit! Neem wat tijd om terug te keren naar de eerste liefde, om het ware geloof te leven, om een ontmoeting met God te hebben en de doop met de Heilige Geest te ontvangen. Alleen zo zult u een waar geloof hebben.
In geloof.
Met dank aan: Cristiane Cardoso


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten