BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 18 april 2017

PUINHOOP







Sinds het begin van de burgeroorlog in Syrië zijn ongeveer 400.000 mensen omgekomen. Daarnaast wordt geschat dat er meer dan 4,5 miljoen zijn gevlucht en ongeveer 70% van de bevolking die in het land is gebleven, leeft onder de armoedegrens. De vernietiging in Syrië bereikt steden als Aleppo, Qusayr, Homs en de hoofdstad Damascus.
Deze oorlog is in 2011 begonnen, toen een groep jonge mensen hun kritiek uitte op de regering van president Bashar Al-Assad. Ze werden gearresteerd en gemarteld, maar daarmee werd het probleem niet opgelost; integendeel, de protesten werden in verschillende steden overgenomen en meer en meer uitgebreid. In reactie op de vreedzame bewegingen, waarin werd opgeroepen tot het aftreden van de president, vochten de veiligheidstroepen van de regering met repressie tegen de demonstranten met als het gevold doden en intensivering van geweld.

De conflicten namen toe op het moment dat de burgers zich bewapenden en streden tegen de officiële troepen met de bedoeling om de controle en de macht van de steden in bezit te nemen. Wat we vandaag zien is een oorlog binnen een andere oorlog, met diverse interne en externe factoren die van invloed zijn. In het licht van deze tragedie en misdaden tegen de menselijkheid, is het onmogelijk om wat er gebeurt in Syrië, vooral in de hoofdstad Damascus, niet te associëren met de profetie van het boek van Jesaja:

“Zie, Damascus wordt weggenomen, zodat het geen stad meer is: het wordt een puinhoop, een bouwval” (Jesaja 17:1).
Verscheidene Syrische steden worden verwoest, inclusief een deel van Damascus. Echter, er is geen manier om te weten of de profetie verwijst naar het huidige scenario of een ander moment waarop Damascus werd veroverd door de Assyriërs in 732 v.C. De schrik die deze oorlog veroorzaakt is niet te ontkennen, vooral wanneer we luchtfoto’s zien van de verwoesting van bijvoorbeeld de stad Homs. In die steden is het mogelijk om een post-apocalyptisch scenario te zien waar het erg moeilijk is om huizen, straten en gebouwen voor te stellen die daar ooit stonden.
Ook is het erg moeilijk voor te stellen dat mensen die ooit nuttig waren in de handen van de Geest van God, vandaag zijn als deze ruïnes. Ze waren standvastig in de aanwezigheid van de Allerhoogste, kenden Zijn geheimen, gedachten en verlangens. Maar vandaag de dag zijn zij net zoals een gebombardeerde stad en proberen ze hun leven weer op te bouwen, omdat ze in hun geestelijke oorlogvoering werden verslagen.
De vernietiging begint met de afkoeling van het geloof, en door deze afkoeling ontstaan gaten als slechte ogen, strijd en slechte gevoelens die leiden tot een complete geestelijke afbraak en een oneerlijk leven. Het is echter mogelijk om wat vernietigd was te herbouwen. Hiervoor is de eerste stap om te erkennen dat het niemand alleen lukt om de scherven te verzamelen en weder op te bouwen. De tweede is om nederig te zijn om terug te keren naar God, in de overtuiging dat, ondanks het verwoeste leven, de Heer mogelijkheden geeft om opnieuw te beginnen. Dat wil zeggen, Hij maakt het mogelijk voor de gevallenen om op te staan zodat, door het geloof, de onrechtvaardigheid die vernietigt te transformeren in gerechtigheid die God eert.










Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu, 15.00uu & 18.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764




Geen opmerkingen:

Een reactie posten