BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 31 maart 2017

TWEE HEREN




“Niemand kan twee heren dienen; want of hij zal den enen haten en den anderen liefhebben, of hij zal den enen aanhangen en den anderen verachten; gij kunt niet God dienen en den Mammon” (Mattheüs 6:24).
“Geen huisknecht kan twee heren dienen; want of hij zal den enen haten, en den anderen liefhebben, of hij zal den enen aanhangen, en den anderen verachten; gij kunt God niet dienen en den Mammon” (Lukas 16:13).
Niemand kan twee heren dienen. Dit is het begin van het radicale Geloof. Geloof dat niet ziet, aanraakt en voelt. Het is het intelligente Geloof dat alleen gefundeerd is op het Woord van God, dat vastbesloten is om de Enige HEER en Almachtige God te volgen en dienen.
De leer van de HERE JEZUS wijst op twee, en slechts twee, heren van deze wereld: de HEER van het Goede en de heer van het Kwade. De HEER van het goede stierf om ons te redden. Wie Hem volgt en dient zal behouden worden. De heer van het Kwade, Mammon, representeert satan die komt om te stelen, doden en vernietigen.

De Heer van het Geloof maakt het duidelijk dat het niet vermeden kan worden om de HEER van het Goede of de heer van het Kwade te dienen; Het maakt duidelijk dat, de ene gehaat zal worden en de ander zal worden liefgehad, OF hij zal tot de ene gaan en de ander verachten; Het maakt ook duidelijk dat het onmogelijk is om neutraal te blijven tussen het dienen van de ene heer OF de ander.

Dit wil zeggen dat er geen manier is voor de mens om dit te ontwijken. Er bestaat geen tussenweg. Of het Goede, of het Kwade. Laat uw beslissing JA, JA of NEE,NEE zijn!
Waarschijnlijk zal er in deze wereld een kruispunt zijn tussen Goed en Kwaad. Er zijn degenen die aan het strijden zijn om de kant van de heer van Kwade te verlaten en te gaan naar de kant van de Heer van het goede, er zijn ook degenen die het tegenovergestelde doen. Ze verlaten de Heer van het Goede voor de heer van het Kwade. Echter, zolang ze niet aan de kant van de Heer van het Goede zijn gekomen, zijn ze nog aan de kant van het Kwade. En als ze onderweg sterven, wat zal er dan met hun ziel gebeuren?
Echter, wie oor heeft die hore wat de Geest van de Heer van het Goede zegt: DEFINIEER UZELF VANDAAG, NU! Stel niet uit wat u NU dient te doen. Als u achteraf zult beslissen, kan het te laat zijn…
Wie de HERE JEZUS dient, kan de duivel niet dienen; en wie DE HERE JEZUS NIET DIENT, is al zeker weten een werknemer van de satan.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten