BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 23 maart 2017

VERDRIET VAN HET GOEDE vs ...




Verdriet van het Goede VS Verdriet van het Kwade
Er zijn tenminste twee type verdriet die de mens heeft getroffen: het aardse verdriet en het hemelse verdriet. De aardse wordt veroorzaakt door de problemen van deze wereld, zoals: familie problemen, gezondheid, financiën, sentimenteel, werkloosheid enz. die vele levens met de geestelijke of fysieke dood hebben vernietigd. Soms zelfs geestelijk en fysiek. Het verdriet van de wereld genereert de dood (2 Korinthiërs 7:10), maar het Hemelse verdriet, omdat het van de Heilige Geest is, opereert de berouw die de blijdschap van de behoudenis genereert.

Kortom, het aardse verdriet is sterfelijk, omdat het van deze wereld komt; het hemelse verdriet brengt het eeuwige leven voort, omdat het van de Geest van God komt.
Zoals de Here Jezus heeft geleerd, geeft het hemelse verdriet plezier aan de wereldse mensen die het geloof van de eerlijken bespotten. Maar juist vanwege dit, garandeert Hij dat dezelfde doodsangst in eeuwige vreugde zal veranderen die niemand kan verwijderen. (Johannes 16:20).
Dus geef u niet gewonnen aan het aardse verdriet. Reageer, maak van uw citroen een limonade. De ware vreugde is gereserveerd voor degenen die verdrietig zijn. Als uw verdriet aards is en u niet daardoor wilt sterven, beslis nu om het te verruilen voor het Hemelse verdriet.
Stort al uw verdriet uit op het Altaar van de Allerhoogste en de Heer van Vreugde zal u vervullen met blijdschap die niemand uit uw kan rukken.
“Want de droefheid naar Gods wil brengt onberouwelijke inkeer tot heil, maar de droefheid der wereld brengt de dood” (2 Korinthiërs 7:10).
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten