BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 27 maart 2017

VERRASSINGEN NA DE DOOD






Het geschiedde, dat de arme stierf en door de engelen gedragen werd in Abrahams schoot. Ook de rijke stierf en hij werd begraven. En toen hij in het dodenrijk zijn ogen opsloeg onder de pijnigingen, zag hij Abraham van verre en Lazarus in zijn schoot (Lucas‬ 16:22-23). 


Mediterend op deze passage die zeer bekend is onder de christenen, bleef ik denken aan hoeveel vervelende verrassingen we zouden hebben als we, vanuit de hemel, konden zien wie zich in de hel bevindt, net zoals Lazarus kon op dat moment. Van hoeveel helpers, helpsters, pastors, vrouwen van pastors en leden hadden wij de volle overtuiging dat ze geestelijk goed waren als gevolg van hun handelingen in het Werk, de voorbereiding van het heilig avondmaal, dag na dag onvermoeibaar werken in diensten en “heiligheid” toonden; mensen die de geloofwaardigheid van hun geestelijke leiders, hun geloofsgenoten veroverden, maar in feite niets meer waren dan onkruid tussen het koren.

Verborgen leefden zij bewust in de zonde en ze waren de acteurs en actrices van het geloof die wisten hoe te interpreteren zonder dat iemand het opmerkte, en stierven aldus terwijl zij posities uitoefenden van soldaten en commandanten in dat leger. Echter, zij droegen, net als Naäman, een geestelijke ziekte onder hun heilige uniform van helpers.
 
Ik hoop, in de naam van Here Jezus, dat, net zoals Naäman deed, degenen die ook zo leven hun geestelijke kwalen en gecamoufleerde zonden erkennen, deze verlaten, zich bekeren en herstellen voordat zij deze wereld verlaten, om niet op een dag te zeggen:

“Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan?” (Matteüs‬ 7:22‬)

En niet het wrede en angstaanjagende antwoord te ontvangen:

“Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid” (Matteüs‬ 7:23‬).
Moge de Allerhoogste God een ieder van ons genadig zijn.
Als u zich in zo’n positie bevindt, dan is er nog steeds een kans om zich te bekeren en op de plek waar u dit bericht aan het lezen bent, kniel en verneder u voor God, smekend om Zijn vergeving en Zijn genade, zodat uw ziel gered wordt. Zelfs als u de prijs zal moeten betalen, inclusief het verlies van de geestelijke functie die u bekleedt – bevestigt Hij dat het beter is om dat te verliezen dan uw behoudenis te verliezen. Zie dat onze Heer het zó belangrijk vindt dat Hij het volgende zegt:

“En indien uw voet u tot zonde zou verleiden, houw hem af. Het is beter, dat gij kreupel ten leven ingaat, dan dat gij met uw twee voeten in de hel geworpen wordt, [waar hun worm niet sterft en het vuur niet wordt uitgeblust]. En indien uw oog u tot zonde zou verleiden, ruk het uit. Het is beter, dat gij met één oog het Koninkrijk Gods binnengaat, dan dat gij met twee ogen in de hel geworpen wordt, waar hun worm niet sterft en het vuur niet wordt uitgeblust” (Marcus‬ 9:45-48‬). 
‬‬‬ 

Zo kunt u dus analyseren dat het moeilijkste dat er in deze wereld bestaat onze Behoudenis is. Wat mij doet vrezen en beven is om te weten dat van de drie miljoen Hebreeërs die Egypte verlieten, slechts twee het beloofde land in gingen. Van de 100% die het Woord heeft gehoord, slechts 25% het hart had dat als goede aarde was. Zou dit een voorbode zijn van die vervelende verrassingen die in de hel bestaan?

Dat de Heilige Geest de vrees in een ieder van ons bewaart.
God zegent u!
Met dank aan: bisschop Sergio Corrêa


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten