BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

woensdag 8 maart 2017

LEGE OPENBARINGEN




Wat baat het om bijbelse kennis te hebben zonder de intentie om het te praktiseren? Wat baat het om zoveel dorst te hebben naar bijbelse kennis, als u slordig bent in het praktiseren? Heeft zo’n theoretische kennis zonder dat u het praktiseert waarde? Kunt u de Heer zo behagen?
Wie denkt dat zijn overvloedige bijbelse kennis en theologische informatie genoeg is om gered te worden, is ernstig bedrogen.
Er is een verhaal over een beroemde predikant die uitgenodigd werd om te gaan prediken in een grote kerk. Op die avond was de kerk overvol. Elke stap die hij in die menigte nam, vulde hem meer en meer met hoogmoed. Aan het einde van zijn mooie en welsprekende prediking, deed hij een beroep op de verlorenen die hun leven aan de Here Jezus wilde overgeven. Tot zijn verbazing en teleurstelling, was niemand aangeraakt door die welsprekende boodschap; niemand ging naar voren. Toen hij de kerk terneergeslagen en vernederd verliet, werd hij benaderd door een oude man van het geloof die zei: – Mijn lieve pastor, als u het Altaar op was gekomen zoals u nu weggaat, verliet u deze dienst zeker zoals u binnenkwam.
In feite, hoe groot en aantrekkelijk de bijbelse boodschap ook is, baat het niks als het niet gepaard gaat met de Heilige Geest. Het bewijs van de zalving en aanwezigheid van de Heilige Geest, is de nederigheid van de gehoorzaamheid aan het Woord dat wordt verkondigd. Anders zal alle bijbelse kennis leeg zijn.
God openbaart Zijn wil niet aan de mensen die ongehoorzaam en rebels zijn. Hij weerstaat de hoogmoedigen, maar geeft genade aan de nederigen die streven naar het kennen van Zijn wil om het meteen te praktiseren en Hem te behagen.
Bisschop Edir Macedo


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten