BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 24 maart 2017

HET BEWUSTZIJN VAN DE DOOP MET DE HEILIGE GEEST




Het bewustzijn van de doop met de Heilige Geest was de basis van de eerste kerk, het was wat de apostelen bewoog, omdat er voor hen niets belangrijker dan dat was.
Merk op dat de vraag die de apostelen stelden was: “Hebt gij den Heiligen Geest ontvangen, als gij geloofd hebt?”(Handelingen 19:2 Statenvertaling). Zij wilden niet weten of de persoon al was genezen, voorspoedig was, of het goed ging met de familie of iets anders. Wat zij wilden weten was: HEEFT U DE HEILIGE GEEST ONTVANGEN?

Het was niet dat zij niet bezorgd waren om de behoeften van de mensen, echter, wat zij meer zochten was dat de mensen in het geloof zouden blijven. Daarom leefden en gaven ze dit bewustzijn van de doop met de Heilige Geest door, dat resulteerde in de uitstorting, aangezien de mensen dit geloof heel gretig tot zich namen.
Als we echt een sterke kerk willen, is er geen andere weg. We dienen dit bewustzijn in de mensen te plaatsen, deze dorst. Alleen zo zullen zij de doop ontvangen, omdat ze het meer zullen zoeken dan elke andere verovering!
De Here Jezus zette dit idee in Zijn discipelen en het was zo sterk dat Hij zei: “Maar gij blijft in de stad Jeruzalem, totdat gij zult aangedaan zijn met de kracht uit de hoogte” (Lukas 24:49). Jezus was niet bezorgd om de wonderen die verricht zouden worden, maar om het behouden van de mensen tot het einde, zodat ze alles konden confronteren en naar voren konden gaan.
De man van God denkt zoals Jezus en doet wat Hij zou doen als Hij in zijn plaats was. We zullen de gaven en wonderen nooit verachten, maar ons grootste doel dient te zijn om de mensen naar de doop met de Heilige Geest leiden!
Met dank aan: Bisschop Franklin Sanches


Elke zondag om 07.00uu, 09.00uu, 12.00uu & 15.00uu.
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : 597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten