BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 30 mei 2016

WAT IS HET MEEST WAARDEVOLLE DAT U BEZIT?



Familie, diploma’s, huis, geld, goederen, vrienden… 
Is dit het meest waardevolle dat u in uw leven bezit?

Nee! Wat u van grootste waarde heeft is geen van deze dingen… en zelfs al deze zake bij elkaar is niet het meest waardevolle dat u heeft. Het juiste antwoord voor deze kwestie is: UW ZIEL!

Niets in uw leven heeft meer waarde dan uw Ziel. Hij is zo waardevol dat de Here Jezus, met een droom om hem te Redden, naar de aarde moest komen, verleid moest worden in alles, nergens fouten in mocht maken en zelfs voor u moest sterven.
Maar, helaas zijn er mensen die de ziel niet naar behoren waarderen, omdat zij niet Gered zijn of omdat zij geloven in een van de vele illusies die er bestaan: ze denken heel fout dat het leven alleen hier in de fysieke wereld bestaat.
De Here Jezus bevestigde deze Woorden: “Want ieder, die zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar ieder, die zijn leven verloren heeft om Mijnentwil, die zal het vinden.”
“Uw leven verliezen” uit liefde voor Jezus houdt in om Hem te waarderen, Hem als waardevoller te zien dan uw familie, titel, goederen, faam, geld… omdat dit alles, vroeger of later, zal beëindigen. “Uw leven verliezen” houdt in om te stoppen om uw wil te doen, om de Wil van God te doen… maar de ziel niet, deze kan niet gelijkgesteld worden aan het leven, want het is Eeuwig!
“Want ieder, die zijn leven zal willen behouden, die zal het verliezen; maar ieder, die zijn leven verloren heeft om Mijnentwil, die zal het vinden. Want wat zou het een mens baten, als hij de gehele wereld won, maar schade leed aan zijn ziel? Of wat zal een mens geven in ruil voor zijn leven?” (Matteüs 16:25-26).
Merk op dat wij alles wat wij als waardevol beschouwen, bewaren: hetzij onze bezittingen, achter de afgesloten deuren in huis; het geld bij de bank; de auto goed geparkeerd of afgesloten in de garage; de sieraden bewaard in een kistje, de documenten op een veilige plek…
Maar, wanneer wij het over de ziel hebben, zijn velen slordig, nalatig en heel kinderachtig. 

Waarom?
– Omdat ze onbeschermd handelen, in het gezelschap van mensen die God niet willen zoeken en dienen;
– Zij vriendschap hebben met mensen die hun beïnvloeden om het verkeerde te doen, de zonde, het kwaad;
– Anderen gewoontes, rages en tradities in hun hebben gevoed die hun Ziel corrumperen, omdat zij films hebben gezien, sites bezoeken, plekken bezoeken waar mensen aangemoedigd worden om fouten te begaan;
– Ze zonder te denken spreken, gebruiken vieze woorden, negatieve woorden, mopperen…
– Ze gedachtes en fantasieën voeden die hun geweten vies maken…
– Ze slechte gedachtes, twijfels, hoogmoed, wraak voeden…
En wat houdt het beschermen van uw ziel in? 
Het houdt in om: UW BEHOUDENIS TE WAARDEREN!
Het meest waardevolle in uw leven is uw Ziel, en, eenmaal Gered, wordt het nog waardevoller.
Het heeft een zeer hoge prijs, zo hoog dat de Here Jezus kwam om onze Behoudenis te kopen door middel van Zijn Eigen Bloed dat vergoten werd aan het Kruis, voor onze Bevrijding, Vergiffenis en Behoudenis.
Daarom wil God dat u vol wordt van Zijn Geest. Wanneer wij ons leven aan de Here Jezus geven, zijn we Bevrijd, Vergeven en Gered, maar, enkel door middel van de Doop van de Geest, bewaren wij onze Behoudenis. Alleen de Geest van God kan ons in dit proces helpen: ons Inspireren, Motiveren, Versterken, Instrueren, Vernieuwen en Bewaren.
God is met u, en ik ook!
Bisschop Júlio Freitas


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten