BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 17 mei 2016

DE TIEN MAAGDEN




Tien maagden. Allen hadden een droom: om met de Bruidegom te zijn en in te gaan naar het bruiloftsfeest. Vijf van deze maagden dachten dat deze droom zich op natuurlijke wijze zou realiseren, zonder de noodzaak voor offer, de moeite om olie met zich mee te nemen, daarom werden zij dwaze maagden genoemd. Een grote droom werd niet gerealiseerd, omdat zij de prijs niet wilden betalen.
De andere vijf maagden werden wijs genoemd door de Here Jezus, omdat zij zich bewust waren dat de realisatie van deze droom van God alleen maar mogelijk was door middel van het geloof, daarom betaalden zij de prijs en namen zij olie met zich mee.
Hun droom werd realiteit: ze vonden de Bruidegom en gingen het bruiloftsfeest in. Het baat niet om alleen de Bruidegom te vinden, men dient ook het feest in te gaan. Als men moeite moet maken om de Bruidegom te vinden, dan is de moeite die men moet maken om te trouwen nóg groter en moet men bovendien ook nog de moeite maken om getrouwd met Hem te blijven.
De geest is om allen te tonen dat men de prijs dient te betalen voor de realisatie van welke droom dan ook, vooral voor de meest belangrijke droom.
Toen Jozef in het huis van Potifar kwam, was hij 17 jaar oud. Op de dag dat hij zich aan Farao presenteerde, was hij 30 jaar. Het waren 13 jaren van moeilijkheden, tranen, onrechtvaardigheid, pijn, vernedering en ondanks dat alles gaf hij zijn droom niet op, omdat de realisatie ervan nog niet had plaatsgevonden, want het was een droom die gegeven werd door de Geest van Geloof. Alles dat hij meemaakte werkte mee voor de verwezenlijking van zijn droom.
Met dank aan: bisschop Romualdo Panceiro


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu . 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten