BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 23 mei 2016

DIENEN




Er zijn verschillende manieren van dienen, zoals we in de laatste boodschap hebben besproken, maar niet alles wordt door God geaccepteerd.
Een persoon die evangeliseert, beschikbaar staat voor het volk, actief is in de kerk, is niet iets verkeerds aan het doen. Maar op welke manier vloeit dit binnenin jou?

Als je geloof niet actief is, zal hetgeen dat je overbrengt wanneer je met het volk praat, alleen een bewustzijn zijn van het Woord van God. Het is niet het Leven dat het Woord van God heeft! Je bent niet aan het dienen. Dit is het “Werk” doen zoals de Farizeeën:
“Gij blinde Farizeeër, reinig eerst de inhoud van de beker; dan zal hij ook van buiten rein worden. Wee u, schriftgeleerden en Farizeeën, gij huichelaars, want gij gelijkt op gewitte graven, die van buiten wel schoon schijnen, maar van binnen vol zijn van doodsbeenderen en allerlei onreinheid. Zo ook gij, van buiten schijnt gij de mensen wel rechtvaardig, doch van binnen zijt gij vol huichelarij en wetsverachting.” Matteüs 23:26-28
Deze onreinheid waar het Woord van God over praat, is wanneer je het feit negeert dat je de plicht hebt om je fouten te corrigeren, omdat je denkt dat iedereen fouten maakt! Dus je tolereert je zondes, leeft met ze en wil heilig overkomen.
Velen lijken niet meer de behoudenis te zoeken, nadat ze de Heilige Geest hebben ontvangen, omdat ze denken dat ze al behouden zijn en er niet voor hoeven te zorgen. Ze denken dat ze alleen de andere mensen moeten helpen en zichzelf niet meer.
Het dienen begint in mij om daarna naar buiten te gaan!

Met dank aan : Viviane Freitas


Geen opmerkingen:

Een reactie posten