BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 26 mei 2016

DE PRIJS BETALEN




“En de dwaze zeiden tot de wijze: Geeft ons van uw olie, want onze lampen gaan uit. Maar de wijze antwoordden en zeiden: Neen, er mocht niet genoeg zijn voor ons en voor u; gaat liever naar de verkopers en koopt voor uzelf” (Matteüs 25:8-9).


De wijze maagden zeiden tegen de dwaze maagden dat zij zelf hun eigen olie moesten kopen. Wanneer de Bijbel spreekt over olie, dan refereert het naar de Heilige Geest. Misschien vraagt u zichzelf af: “Maar hoe kan men dan de Heilige Geest kopen?”

Jezus verwees naar het betalen van de prijs, dat wil zeggen, het verloochenen van de eigen verlangens, gehoorzaam te zijn aan het Woord van God, trouwheid, offer en constant waakzaam zijn.

Allen die werkelijk de aanwezigheid van God willen hebben dienen zich er bewust van te zijn dat er een prijs is die men dient te betalen. De wijze maagden betaalden ongetwijfeld de prijs (zij offerden) gedurende de tijd dat zij op de bruidegom wachtten. Ongetwijfeld bereidden zij zich voor door in hun geestelijk leven te investeren door middel van gebed, vasten, heiliging en verloochening en niet toe te laten dat de Geest uitdoofde.
Aan de andere kant heb je de mensen die de prijs niet willen betalen. Ze leiden hun leven volgens hun vleselijke verlangens, weigeren om het verkeerde leven af te wijzen, bevinden zich in de kerk, maar zijn ver van God. Ze hebben een lamp, dat het geloof symboliseert, maar bezitten geen olie, die de Heilige Geest symboliseert.
Hun enige bezorgdheid is geweest om hun problemen op te lossen, dat wil niet zeggen dat het verkeerde is om te strijden voor de wonderen, maar wel dat we dienen te begrijpen dat de aanwezigheid van God is onze levens belangrijker is dan welke zegen dan ook.
“Doch terwijl ze heengingen om te kopen, kwam de bruidegom, en die gereed waren, gingen met hem de bruiloftszaal binnen, en de deur werd gesloten. Later kwamen ook de andere maagden en zeiden: Heer, heer, doe ons open! Maar hij antwoordde en zeide: Voorwaar, ik zeg u, ik ken u niet” (Matteüs 25:10-12).
Mijn vrienden, of wij betalen nu de prijs voor onze Behoudenis, of het zal veel te laat zijn en degene die dat bepaalt zijn wij en niet de Bruidegom.
Alle maagden hadden dezelfde kans, maar het was te laat voor de dwaze maagden, omdat zij veel te afgeleid en onbezorgd waren.
Sta niet toe dat dat met u gebeurt. Wees alert en bereid om de prijs te betalen, omdat de beloning heel hoog is!
“Ziet dus nauwlettend toe, hoe gij wandelt, niet als onwijzen, doch als wijzen, 16u de gelegenheid ten nutte makende, want de dagen zijn kwaad” (Efeziërs 5:15-16).
Met dank aan: bisschop Joaquim Fernandes


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten