BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

dinsdag 24 mei 2016

DIENEN...




Bent u aan het zien hoe uw wensen de eer en glorie voor u zelf zoeken? Merkt u met welke reden God ons leert om Hem te dienen zodat wij zonder persoonlijke begeerten blijven?
U kunt zien dat de dingen van God niets te maken hebben met de “wereld” waarin wij geschapen zijn, met wat wij denken dat goed is voor ons; het heeft niets te maken met het feit dat wij ons simpelweg goed of de “almachtige” voelen om wat wij doen of omdat wij in bepaalde gebieden zijn ontwikkeld.
Wij allen bezitten iets “moois” in onze ogen en het zijn wij die deze keuze maken, die vaststellen wat wij als prioriteit zullen stellen. En dit kan met verschillende dingen zijn, zoals bijvoorbeeld: de schoonheid, de mode, de faam, de zekerheid om door iedereen geaccepteerd te worden, enz.
“…zagen de zonen Gods, dat de dochters der mensen schoon waren, en zij namen zich daaruit vrouwen, wie zij maar verkozen.” (Gn.6:2)
De schoonheid van die vrouwen waardoor de zonen van de mannen zich aangetrokken voelden, heeft te maken met het “goud” en niet het Altaar. Dit is zo wanneer u alle intenties voedt die niet alleen te maken hebben met God dienen en eren.
Iets verderop zegt de Bijbel dat God spijt had dat Hij de mens gemaakt had, precies door de slechte verlangens van het hart. Ditzelfde corrupte hart waarvan u soms zegt dat het nieuw is. Maar dat het zich altijd wenst te bederven en zichzelf op de plaats van God wil zetten. Daarom zegt de Bijbel dat:
“Arglistig is het hart boven alles, ja, verderfelijk is het; wie kan het kennen?”(Jr.17:9)
Wij kunnen alleen een nieuw hart krijgen wanneer wij gevoelig zijn voor de stem van God en niet gevoelig zijn voor de “schoonheid” van hetgeen onze ogen begeren.
En dit is een keus van mij!
Zet uw ogen op niets en niemand meer, tenzij op Hem. Dichtbij mij of wie dan ook zijn, zal u nooit een soort van “bevestiging” garanderen. Daarom is het soms beter om alleen te zijn, zelfs denken dat niemand u ziet, want op deze manier zal u alleen de aandacht van God trekken. En dit is veel heerlijker… veel meer dan de aandacht trekken van anderen, want wanneer wij de aandacht van de Vader trekken, eert Hij ons!


Met dank aan : Viviane Freitas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten