BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

maandag 30 november 2015

GARANTIE VAN DE OVERWINNING




“Hieraan weet ik, dat Gij welgevallen aan mij hebt, wanneer mijn vijand niet over mij juicht” (Psalmen 41:12).
Het antwoord van God met betrekking tot de geestelijke staat van David werd in het strijdveld gegeven.

De momenten die beslissend zouden zijn of David de overwinning zou bereiken of niet, vonden plaats vóór de strijd. Het lag niet aan de wapens die hij gebruikte, het aantal soldaten waarover hij beschikte of de strategie die hij zou gebruiken, maar aan de erkenning dat hij afhankelijk van God was.
Deze afhankelijkheid werd gezien wanneer David een altaar oprichtte en daar een perfect offer op offerde, dat als een heerlijke geur opsteeg naar de Heer. Dit werd altijd herhaald, en het gebeurde altijd voordat zijn leger ten strijde zou trekken.
Het offer garandeerde David ervan dat de Here der Heerscharen Zelf voor hem uit zou gaan om zijn vijanden te bestrijden. De overwinning was al gegarandeerd.
Ook Gideon vernietigde, met weinig mannen en met bazuinen en kruiken in hun handen, het enorme leger van de Midjanieten. Dit was alleen maar mogelijk omdat hij het altaar van Baäl had vernietigd, een altaar voor de Heer had opgericht en een offer voor Hem had gebracht, namelijk de stier die het onderhoud van zijn familie representeerde. God nam onmiddellijk de strijd van Gideon op zich.
“De Here trekt uit als een held; als een krijgsman doet Hij de strijdlust ontbranden; Hij heft de strijdkreet aan, ja schreeuwt die uit; Hij betoont Zich een held tegen zijn vijanden” (Jesaja 42:13).
Het is een feit dat wie de Heer niet voor zich uit heeft om voor hem te strijden, ongetwijfeld zal treuren vanwege de mislukking.
Met dank aan: pastor Paulo Cezar


Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. :  +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten