BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

donderdag 26 november 2015

VERSCHIL TUSSEN WETEN EN DOEN




Weet jij het verschil tussen Martha en Maria? (Lucas 10:38-42)
Stel je eens voor dat jij op bezoek bent bij iemand thuis en zij biedt jou niets te eten aan, maar blijft bij je en geeft je alle aandacht, luistert naar je en houdt van jouw gezelschap…
En een andere keer dat je iemand anders ging bezoeken was ze heel erg bezig. Ze gaf je geen aandacht, omdat ze het huis en het eten aan het voorbereiden was. Ze raakte soms zelfs gestrest omdat ze alleen aan het werken was… Jij als bezoeker zou je niet op je gemak voelen!
Welke van de twee heb je liever? (Als je een vriendin bezoekt die de intentie heeft om alleen te ontvangen denk je wel twee keer na!)
De Here Jezus ging niet naar Maria en Martha om te ontvangen, maar om te geven!
Stel je eens voor dat je bezoek krijgt van de Here Jezus en je geeft Hem geen aandacht, omdat je hem de taken wil presenteren en gerechtvaardigd wil worden door Hem…
Dat is wat er gebeurt wanneer je fysiek gesproken alles goed doet, maar geen gehoor geeft aan wat Hij van jou wil! Lieve vriendin, God wil niet dat jij vol van angsten bent in het leven, zeggende dat je Hem dient. Terwijl jij je eigenlijk helemaal geen zorgen maakt om aan Zijn voeten naar Hem te luisteren, leren Hem te dienen hoe Hij maar wil!

God wil op de eerste plaats zijn in jouw leven, in jouw gedachten zijn, jou dorstig zien om te weten te komen wat Hij jou wil geven! Wanneer jij het goede deel kiest kan niemand het van je afnemen!

"Want Maria heeft het goede deel uitgekozen, dat van haar niet zal worden weggenomen."
(Lucas 10:42)
Kijk naar wie jij bent en verander je prioriteiten. Je zal zien dat alles wat je doet, vruchten zal voortbrengen! Jij zal de here Jezus’ parfum uitademen waar je maar zal gaan en mensen zullen blij zijn om bij jou te zijn!

Met dank aan : Viviane Freitas



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten