BIJBELSE TEKST VAN DE DAG

"Wij helpen u een nieuw begin te maken"
Universele Kerk van Gods Rijk

vrijdag 6 november 2015

DRIE SOORTEN DIENAREN




De dienaren van God zijn degenen die geroepen, gekozen en vervuld met de Heilige Geest werden. De Allerhoogste rekent op hun werk om Zijn Plan van de Behoudenis uit te voeren. Maar helaas hebben veel van deze dienaren in plaats van als medearbeiders van God gehandeld (2 Korintiërs 6:1), veel mensen tegengehouden om de Here Jezus te kennen, omdat zij op een manier hebben gehandeld die tegengesteld is aan Zijn manier van doen en zijn.

In Zijn Woord toont God ons, door middel van een vergelijking, het profiel van de dienaar die Hem behaagt (Matteüs 25:14-30). Dit profiel wordt samengevat door twee kwaliteiten: goed en trouw. Maar wat houden deze twee eigenschappen in? Hoe dragen zij bij aan de groei van het Koninkrijk van God? En wat gebeurt er als één van deze eigenschappen niet gevonden wordt in een dienaar van de Almachtige?
De goede dienaar is degene die vruchten voortbrengt, competent is, al zijn kracht gebruikt in hetgeen hij doet en het vermogen dat hij heeft, vermenigvuldigd. Zijn veroveringen zijn opmerkzaam. Bekwaam als hij is, voegt hij toe aan het Koninkrijk van God en vermenigvuldigt het talent dat hij van zijn Heer ontving. Passiviteit en nalatigheid maken geen deel uit van zijn woordenschat.
Terwijl de trouwe dienaar degene is die in zijn binnenste de oprechte intentie met zich meedraagt om de Here Jezus te verheerlijken. Hij is zich er bewust van dat hij gekozen werd voor een doel dat groter is dan zijn eigen leven. Met een oprecht hart beschouwt hij de Soevereiniteit van God en weet hij dat hij niets zonder Hem kan doen. Hij is oprecht en heeft een waar karakter.
Daarom zien wij in ons midden veel dienaren die goed zijn, maar niet trouw en ook dienaren die trouw zijn, maar niet goed. Er zijn ook degenen die trouw en goed zijn, maar daarvan zijn er maar weinigen te vinden.
De goede dienaren bereiken indrukwekkende resultaten door middel van hun werk, maar zij hebben de intentie om zichzelf daarmee te verheerlijken. Zij doen het voor zichzelf en niet voor God. Zij verlangen ernaar om, op de ene of andere manier, persoonlijke voordelen te putten door middel van hun bediening. Op deze wijze kunnen zij de behoudenis van anderen in gevaar brengen, aangezien er een grote kans bestaat dat zij een schandaal teweeg zullen brengen.
Aan de andere kant zijn er de trouwe dienaren die, hoewel zij God behagen met hun intentie, te wensen hebben gelaten omdat zij niet hun uiterste gebruiken in hetgeen zij doen. Ze maken telkens dezelfde fouten en streven er niet naar om het verschil te maken. Ze dagen zichzelf niet uit, verbeteren niet en zijn tevreden met iets kleins. Ze laten na om meer mensen te redden vanwege een gebrek aan inzet.
Ten slotte zijn er de trouwe en goede dienaren, degenen die God behagen in hetgeen zij doen en zijn. Visionairs, zij streven naar grotere dingen met de intentie om hun Heer de uitstekende resultaten te kunnen bieden, omdat zij er plezier in hebben om Hem te behagen en te verheerlijken in deze wereld. Met een puur hart geven zij zichzelf volledig om zielen te redden.
De vraag die gesteld moet worden is: welke van deze drie dienaren bent u?
Let op, dienaar van God! Sta niet toe dat uw persoonlijke ambitie of uw nalatigheid voorkomt dat de behoudenis tot anderen wordt gebracht! Zie uw fouten in, omdat de Almachtige op u rekent in Zijn Grote Werk! Presenteer u zich altijd aan Hem als een complete dienaar, die eelt op zijn handen heeft, maar ook een rein hart.
Bisschop Edir Macedo



Elke zondag om 07.00uu , 09.00uu , 12.00uu & 18.00uu (ook om 15.00uu).
Adres : Neumanpad # 26
Paramaribo - Centrum
Tel. : +597 88 37 764

Geen opmerkingen:

Een reactie posten